Bibin svijet

Mali dućan na kraju grada mjesto je gdje blagajnica Biba Fruk i njezini kolege Đurđa, Vlado, Milivoj i poslovođa Piškorić marljivo rade i trude se obaviti posao najbolje što znaju, ali, kako to obično biva – uvijek nešto krene po zlu!

Bibin svijet
Domaći sitcom Bibin svijet gledamo utorkom na RTL Televiziji

Iako Bibina svakidašnjica nalikuje onoj većine građana (posao-dom-posao), Bibin dan je prepun komičnih situacija i neprilika u koje upada zbog svog „oštrog” jezika i slobodnih svjetonazora. Biba je omiljena na poslu, a kolege je osobito cijene zbog iskrenosti i poštenja, iako im često bez uljepšavanja zna prigovoriti i otvoreno reći sve što zaslužuju.
Jedno je sigurno – Bibin svijet, prepun „običnih” osoba koje se nađu u neobičnim situacijama, daleko je od jednolične i dosadne egzistencije!

Bibu (Ana Begić) život nije mazio. Kao mlada djevojka ostaje u drugom stanju i napušta fakultet, zbog čega je danas ponosna majka kćerke Sandre (Duška Jurić) i sina Darka (Valdemar Kušan) te vjerna supruga svom pomalo lijenom suprugu Martinu (Janko Rakoš), kojeg neizmjerno voli.
Martin je zagrebački dečko koji je kao mlad napustio školu i posvetio se nogometu. Obećavajuću karijeru zapostavio je zbog obitelji pa danas radi posao koji ne voli, kao montažer satelitskih antena.
Bibin sin Darko je vrckasto, razigrano i inteligentno dijete koje ne voli školske obaveze, baš kao i većina djece njegovih godina. Ide u prvi razred osnovne škole i ljubimac je svojih roditelja. Radoznao je i postavlja bezbroj pitanja na koja mu zatečeni roditelji često ne znaju odgovoriti.
Njegova sestra Sandra je tinejdžerica sa svim pubertetskim problemima i hirovima koji prate te godine. “Kako izgledam? Što obući? Zašto ne smijem ostati do kasno vani?” To su samo neka od pitanja na koja traži odgovore. Sandra je u potrazi za dečkom i u svađama s bratom koji joj stalno dosađuje.
Bibina prijateljica i kolegica Đurđa (Slavica Knežević) stara je cura koja još uvijek vjeruje da će naći pravu ljubav, a dodatni izvor njezinog nezadovoljstva je činjenica da još uvijek živi s majkom.
Gospodin Piškorić (Željko Duvnjak), poslovođa u dućanu, zaposlenicima želi postati autoritet, no oni ga ismijavaju i zagorčavaju mu život. S obzirom da ga je supruga ostavila prije mnogo godina, a od tada nije imao intimnu vezu, zaposlenici sumnjaju u njegovu seksualnu orijentaciju.
Student ekonomije, Milivoj (Amar Bukvić), je dečko iz kvarta koji misli da ima rješenje za sve. Iako dobar, odlikuje ga lijenost, a povrh svega glumi frajerčića kojeg se ne da nadmudriti. Njegov je moto – “Mlad sam, lijep sam”.
Vlado (Matija Jakšeković) je momak sa sela, “k’o od stijene odvaljen”, radišan i uvijek voljan pomoći. Zbog svoje šutljive prirode često je neshvaćen, a nerijetko ga smatraju čudakom.

Izvrsno napisana humoristična serija za cijelu obitelj, prepuna britkih duhovitih dijaloga, zasigurno će pronaći mnoštvo poklonika i pokazati kako najbizarnije i najduhovitije situacije možemo pronaći svugdje oko nas. Mali dućan mještovitom robom kao središnje mjesto Bibinog svijeta upravo odražava dimenziju života svakoga od nas. I vjerujte, nakon Bibinog svijeta vaš odlazak u dućan više nikada neće isti, „teta iz dućana” je „razotkrivena”!

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.