CSI: New York (CSI: NY)

U gradu kocke i zabave, koji živi danonoćno, kriminal nikada ne spava. U New Yorku živi 8 milijuna ljudi, ali samo je jedan CSI tim!

CSI: New York
Nova hit-serija, spin-off 'CSI: Las Vegasa', na RTL TV-u

Popularni istražitelji njujorške ekipe CSI-a opet su s nama, u mnogo zanimljivih slučajeva i neočekivanih istraga, ali i s nešto više uvida u osobni život glavnih junaka te s gostujućim zvijezdama kao što su Claire Forlani i Edward Furlong.
Iako se na malim ekranima pojavila kao kriminalistička drama inspirirani prvotnom „CSI“ serijom, „CSI: NY“ vrlo se brzo pokazala jednako atraktivnom. Koristeći najsuvremeniju tehnologiju u praćenju i analiziranju tragova, ekipa, na čelu s Macom Taylorom, riješit će brojne zločine i uhvatiti mnoge kriminalce.

Na samom početku sezone saznat ćemo kako je Mac u romantičnoj vezi s novom mrtvozornicom, doktoricom Peyton Driscoll (Claire Forlani). Međutim, kad uvidi da se Mac iznimno trudi kako bi njihovu vezu održao tajnom, Peyton će shvatiti kako on nije spreman na ozbiljno vezanje. Mac će se naći usred još jednog nesređenog odnosa kad pokuša ostvariti kontakt sa sinom svoje preminule supruge, koji ne želi nikakvu vezu s Macom. Iako su Lindsey Monroe i Danny Messer osjetili međusobnu kemiju, Lindsay će vlastita prošlost spriječiti da se upusti u vezu – u vrijeme istrage ubojstva mlade djevojke prisjetit će se događaja otprije mnogo godina kad su njezine prijateljice bile ubijene na sličan način, a ona je bila pošteđena. Ta je nesreća uvelike obilježila njezin poslovni i privatni život. Hawkes će osjetiti posljedice svog posla kad se psihopat Shane Casey (Edward Furlong), čijeg je brata liječnik smjestio iza rešetaka, vrati i namjesti mu ubojstvo. Dakle, mnogi će se od članova ekipe naći u teškim osobnim problemima, ali sve to neće ih omesti na putu provođenja pravde.

„CSI: NY“ treće je izdanje kriminalističke drame o rješavanju zločina forenzičnim procedurama. Kao i prijašnja izdanja „CSI: NY“, i ova sezona prati dogodovštine grupe istražitelja forenzičara, koji uz pomoć najsuvremenije tehnologije pronalaze presudne dokaze na neočekivanim, ponekad posve bizarnim mjestima. Radnja je smještena u New Yorku, a na čelu ekipe je istražitelj veteran Mac Taylor, bivši časnik američke vojske. Glavna razlika između njujorške ekipe i ostalih ekipa upravo je u Macovoj jedinstvenosti: osim na standardno istražiteljsko pitanje „Kako?“, vođa njujorške ekipe uvijek traži odgovor i na pitanje „Zašto?“. Samim tim prekretnica u odnosu prema prijašnjim ekipama za očevid skriva se u žanrovskoj opredijeljenosti, koja se ovaj put snažnije približava trileru i drami.

Gledatelji, navikli na angažiranost forenzičara u rješavanju zločina, neće ostati razočarani ni ovaj put, jer i njujorška ekipa obavlja lavovski dio posla, gotovo posve izbjegavajući potrebu za detektivima iz Odjela za umorstva. Na čelu ekipe je spomenuti Mack „Mac“ Taylor, predani istražitelj čvrstog uvjerenja da se iza svake osobe skriva priča čiji detalji mogu biti od presudne važnosti za slučaj. Njegova partnerica, Stella Bonasera, može se pohvaliti istim, radoholičarskim pristupom poslu, a njezini brojni talenti uvijek su od pomoći pri rješavanju zahtjevnih slučajeva. Ostali članovi forenzičarskog tima su Danny Messer, šarmantni i snalažljivi istražitelj čija je obitelj tradicionalno u policijskim vodama te nekadašnji kirurg, a danas samotni mrtvozornik, dr. Sheldon Hawkes. Kako bi tim bio potpuniji, tu je još i detektiv iz Odjela za umorstva, Don Flack, grubi istražitelj britka uma i ograničenog strpljenja.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.