Everwood

Kao liječnik on je heroj, a kao otac – čista nula.

Everwood

Gradić Everwood u američkoj saveznoj državi Kolorado, šarmantno je i slikovito mjestašce među snježnim vrhovima veličanstvenog Rocky Mountainsa. Ponekad se čini kako se u Everwoodu nikad ništa ne mijenja, te bi možda situacija i ostala takva da se u gradu nisu pojavili Brownovi, obitelj u potrazi za mjestom gdje će im zacijeliti rane iz prošlosti, ali i potvrdom da vrijednosti maloga grada mogu opstati u svijetu koji se rapidnom brzinom neprestano mijenja. Njihov dolazak naposlijetku će utjecati na živote svih stanovnika Everwooda.

Život doktora Andrewa “Andy” Browna (TREAT WILLIAMS) promijenio se zauvijek kada mu je umrla supruga. Do tog nesretnog trenutka bio je svjetski priznat neurokirurg čija je karijera uvijek uzimala prednost nad njegovim roditeljskim obavezama. Sada, suočen sa zadatkom samostalnog odgajanja devetogodišnje Delie (VIVIEN CARDONE) i petnaestogodišnjeg Ephrama (GREGORY SMITH), Andy odlučuje napustiti New York kako bi se skrasili u ugodnom Everwoodu.

Iako su oboje potreseni smrću majke, Delia se puno prije prilagodi novom životu nego njen brat, čemu svakako pripomaže i očevo obećanje da će na poklon dobiti vlastitog konja. Sam Andy otvara kliniku za sve stanovnike, koji svi do jednog drže kako je on skrenuo s uma. Ipak, Edna (DEBRA MOONEY) mu spremno priskače u pomoć kao medicinska sestra i vođa ureda. Tim je potezima najviše uznemiren Ednin sin Harold Abbott (TOM AMANDES), do tada jedini doktor u gradu, koji svojoj djeci zabranjuje druženje s Deliom i Ephramom.

Sve zajedno nadgleda vozač školskog autobusa, gospodin Irv (JOHN BEASLEY), koji ubrzo primjećuje kako se gradske tradicije nepovratno mijenjaju. Ono što nitko ne razumije je činjenica da se smrt jedne žene može odraziti na tako veliki broj ljudi, donoseći novosti ne samo ljudima koje je voljela, nego i onima koje nije nikad upoznala.

Dok klijenti ulaze i izlaze iz klinike, a gradske se tajne jedna po jedna otkrivaju, Andrew uviđa kako je preseljenje u Everwood bilo tek prvi korak u regrupiranju obitelji. Grad mu napokon počinje vjerovati, ali on se pita hoće li imati snage, vještine i strpljenja postati bolji otac.

Warner Brothers nam predstavlja “Everwood”, zadivljujuću dramsku seriju o tajnama ljudskog srca te snazi koja je potrebna za promijenu vlastitog života. U 23 jednosatne epizode, autori Greg Berlanti i Mickey Liddell vode nas u Everwood, gradić koji ipak nije onakav kakav na početku izgleda. Uz sjajnan glumački ansambl, koji je svakako garancija kvalitetne dramske serije, “Everwood” će svojom humanom temom zasigurno osvojiti srca svih zaljubljenika tople životne priče u okviru kvalitetne dramske serije.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.