Ljubav jednog oca (Padre Coraje)

Argentina, pedesete godine 20. stoljeća.

Ljubav jednog oca

La Cruz je omanji grad u unutrašnjosti Argentine, čija povijest seže u 19. stoljeće. Istinski vladar grada oduvijek je bila obitelj moćnika, nekadašnjih osnivača La Cruza, čija nemilosrdna vladavina još traje. Danas je na čelu obitelji unuk osnivača, moćni gradonačelnik.
S druge strane, nalazi se idealistički formiran mladi čovjek koji, nakon brojnih društvenih nepravdi odigranih pred njegovim očima, jednoga dana shvaća kako mora preuzeti zakon u svoje ruke. Tako se rađa Coraje, maskirani borac za pravdu čije je ime kao vječna nada na ustima svih potlačenih stanovnika La Cruza. Zajedno s dva pomagača, Coraje uvijek čeka priliku pomoći potlačenima.

Ubojstvo jednog od najuvaženijih članova društva, Guerricoa, kao plimni se val širi kroz grad, a šapat pronosi glasine kako je ubijeni čuo nešto što nitko nije smio saznati, tajnu koja bi mogla ugroziti interese najmoćnijih ljudi La Cruza. Iako je bio upozoren, iako su mu prijetili, pošteni Guerrico nije mogao zadržati istinu za sebe, tako zapečativši svoju sudbinu…

No kada se moćnici okupe, sumnja mora biti bačena na najprikladniju osobu, a teško je naći boljeg kandidata od maskiranog odmetnika. Iako nikada nije počinio ubojstvo, pa čak ni oduzeo život najgorem zločincu, Coraje biva optužen da je ubio najcjenjeniju osobu La Cruza. Kada dozna za šokantnu optužbu, Coraje odlučuje stati na glas neistinama i uhvatiti ubojicu, koji je posve sigurno jedan od mještana – onih koji dolaze izraziti sućut Guerricovoj udovici i dvjema prelijepim kćerkama.

Na putu do La Cruza, Coraje i njegovi suborci nailaze na novog župnika, Juana, no on u pljačkaškom napadu izgubi život. Coraje je odlučan prijaviti zločin policiji, no iznenadna ideja sprečava ga u toj namjeri: shvaća kako je dobio savršenu priliku da se uvuče u domove mještana i istraži tko je odgovoran za ubojstvo voljenoga Guerricoa. Bez imalo teoloških znanja i slabo upućen u liturgijske procese, odmetnik prerušen u novog župana stiže u La Cruz, u kojem će, osim ubojice, pronaći i pravu ljubav u liku lijepe Guerricove kćeri…

“Ljubav jednog oca” je argentinska telenovela prepuna strasti, žudnje, mržnje i izdaja, i naravno, tajni skrivanih desetljećima. U glavnoj ulozi je sjajni Facundo Arana.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.