Lud za tobom (Mad About You)

Jamie (HELEN HUNT) i Paul Buchman (PAUL REISER) su mladi urbani par s pet mjeseci braka iza sebe, te se još uvijek trude uspostaviti neka osnovna pravila zajedničkog života u stanu na Manhattanu.

Lud za tobom

To definitivno nije lako ako su i muž i žena jednako neurotični – ali na apsolutno različite načine. Paul, tvorac dokumentarnih filmova, šarmantan je i kreativan, ali istovremeno i ekstremno oprezan i analitičan. Jamie je puno više otvorenog, slobodnog duha, ali kao stručnjak za javne odnose u neprestanoj borbi za položaj i ona ima lijep broj vlastitih nelagoda. Jamiena nesretna sestra Lisa Stemple (ANNE RAMSAY) također živi s njima, a često u stan navraća i Paulov zgodni prijatelj neženja Jay Selby (TOMMY HINKLEY) kada otiđe ranije s posla, a to se zbiva baš svaki dan. Kada ne uspiju smisliti dobar razlog za zadržati ih podalje, posjećuju ih i njihovi bliski prijatelji doktor Mark Devanow (RICHARD KIND) i njegova supruga Fran (LEILA KENZLE)
S velikim udjelom intimne iskrenosti, koju glavni glumac i autor Paul Reiser uspoređuje s “vožnjom kući nakon tuluma, kada par konačno može jedno drugom reći o čemu su razmišljali cijelu večer”, polusatna humoristička serija “Lud za tobom” istražuje mušičave trenutke koje svaki zaljubljeni par ima. Njegov autorski kolega Danny Jacobson dodaje da su “htjeli postaviti ogledalo bračnom životu,te vidjeti kakav je svijet iza zatvorenih vrata.”

U ulozi analitičnog Paula Buchmana gledamo Paula Reisera, čijeg ćete se lica sigurno sjetiti iz filmova “Diner”, “Beverly Hills Cop”, “Beverly Hills Cop II”, “Aliens”… No, poznatiji je po svome zavidnom iskustvu na televiziji gdje je imao i svoj show na HBO-u “Paul Reiser: Out On A Whim”, te je glumio u humorističnoj seriji “My Two Dads” i filmu “The Tower”.

Njegovu suprugu glumi Helen Hunt, koja je svoju prvu ulogu ostvarila još davne 1973. kao dijete u televizijskom filmu “Pioneer Women”, a na televiziji je izredala brojne uloge od kojih su najpoznatije one u filmovima “Into The Badlands”, “Murder In New Hampshire: The Pamela Smart Story” ili “In The Company Of Darkness”. Nikad nije ozbiljnije razmatrala vremenski dužu posvećenost jednoj televizijskoj seriji dok nije razgovarala s Paulom Reiserom, koji ju je zainteresirao za ovaj topli duhoviti projekt.

Anne Ramsay portretira Lisu Stemple, Jamienu sestru kojoj ne bi smetalo nešto više sreće u životu. Najpoznatija je po sjajnoj ulozi u filmskom hitu “A League Of Their Own” (“Ženska liga”), no iskusna je TV glumica iz serija poput “A Year In The Life”, “Booker”, “Wolf” ili “Star Trek: The Next Generation”.

Šarmantnog neženju Jaya glumi Tommy Hinkley, bivši baletan koji je na televiziji i filmu zasad ostvario mali broj uloga, ali je zato svaka bila popraćena ovacijama publike i pohvalama kritike, ponajprije ona iz “Leathel Weapon II” (“Smrtonosno oružje 2”).

Dr. Mark Devanow je Richard Kind, iskusan glumac serija “Unsub”, “The Carol Burnett Show” ili “Carol & Company”, a njegovu suprugu Fran glumi Leila Kenzle, koju najbolje pamtimo po popularnoj seriji “The Cosby Show”

Upravo ova iskusna, kvalitetna glumačka postava daje dodatni šarm serijalu “Lud za tobom” koji uspijeva na duhovit način progovoriti o ozbiljnim temama, često preprekama zakrčenog bračnog života.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.