Macho muškarci (Machos)

Koliko tajni, spletki, veselja, nadmudrivanja i borbi za prevlast skriva jedna obitelj?

Macho muškarci

Razmislite li o svojoj obitelji, shvatit ćete kako zasigurno nije onakva kakvom je doživljava vaša okolina. Iako nam se ponekad tuđi obiteljski odnosi čine boljima i skladnijima, u njima se mogu skrivati najrazličitije tajne…

Čileanska telenovela “Machos”, koja će premijerno biti prikazana u Hrvatskoj, prati kompleksne odnose unutar velike obitelji otkrivajući fascinantan svijet prepun iznenađenja, koji se okreće oko Angela Mercadera, njegovih sedam sinova i žena koje ih okružuju. 2004. godine serija je dokazala kvalitetu svog glumačkog kadra okitivši se čileanskim nagradama za najboljeg glumca i glumicu u TV seriji, kao i za najbolju TV dramu. Héctor Noguera proglašen je najboljim glumcem, Liliana Ross najboljom glumicom, a Lorena Capetillo najboljom novom glumačkom nadom.

Angel Mercader (Héctor Noguera) poznati je liječnik, no uloga koja ga mnogo jače karakterizira zasigurno je odgoj sedmero sinova. Kako se taj snažan muškarac nosi s problemima svojih, karakterno potpuno različitih, sinova, bi li to uopće bilo moguće bez pomoći jedne snažne žene ili, možda, više njih? Tek prilikom proslave četrdeset druge godišnjice braka sa svojom dražesnom suprugom, Angel shvati kako su se njegovi planovi poprilično izjalovili. Zapanji ga saznanje da je Adan, jedan od sinova, s dvadeset pet godina još uvijek djevac! Angel više ne želi biti pasivni promatrač, odluči uzeti stvar u svoje ruke i umiješati se u živote svoje djece! Svaki od njih ima upečatljivu osobnost: najstariji, četrdesetdvogodišnji Alonso, udovac je vječno obilježen uspomenom na svoju pokojnu ženu, Armando – u potpunosti posvećen odgoju zahtjevnog, hiperaktivnog djeteta, tridesetdvogodišnji Ariel, koji se vraća iz inozemstva s velikom tajnom, Alex tridesetogodišnji model za kupaće kostime, ženskaroš i srcolomac, dvadesetpetogodišnji Adan – osjećajan djevac u vječnoj potrazi za pravom, iskrenom ljubavi, Amaro – strastveni student ludo zaljubljen u svoju profesoricu i najmlađi, osamnaestogodišnji Antonio, u vezi s dadiljinom kćeri.
Iako vrlo živahni i pametni, ni jedan od njih nije sposoban voditi samostalan život bez uplitanja obitelji. Upravo ta situacija stavlja njihova oca u težak položaj. Hoće li se Angel uspjeti nositi sa svim problemima svoje, uglavnom muške, obitelji i usmjeriti svoje sinove na pravi put ili će se predati shvativši kako je prekasno za popravljanje nekih stvari?

Šarolika tematika: ispreplitanje homoseksualizma, ljubavi, prijevara, sukob konzervatizma i modernih nazora zaintrigirat će i oduševiti širok krug gledateljstva, a dodatnu zanimljivost i posebnost ovoj telenoveli daje činjenica da glavni junaci odskaču od stereotipa latinoameričkih junaka. Osim toga, oduševljava i sjajna gluma, karakterno vješto i uvjerljivo ocrtani likovi, kao i samo mjesto radnje – vatreno čileansko podneblje!
Stup obitelji oživio je sjajni Héctor Noguera, pravi hit čileanske televizije, prvak telenovela, glumac s ogromnim kazališnim i televizijskim iskustvom, koji često ističe kako namjerava umrijeti nad scenarijem.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.