Pravi poziv (Tru Calling)

Kad biste mogli ponovno proživjeti isti dan, što biste učinili? Ako biste spašavali nečiji život, onda sigurno imate sličnosti s Tru Davies.

Pravi poziv

Tru je mlada i privlačna studentica medicine koja se, nakon što je njezina molba za stažiranjem u bolnici odbijena, zapošljava u gradskoj mrtvačnici u nakani da liječničko iskustvo stekne pod bilo koju cijenu. Stvarnost kakvu je Tru poznavala iznenada postaje upitnom kada joj jedna mrtva žena, žrtva zločina, uputi poziv u pomoć. Trenutak kasnije, Tru budi zvuk budilice, i ona postupno shvaća kako se njezin život nepovratno promijenio. Ona se, naime, probudila dvanaest sati prije kobnog događaja koji je odnio život nesretnoj ženi – što znači da je pred njom isto vremensko razdoblje za pronalaženje i spašavanje dotične osobe prije nego se zločin ponovi.

Dok sat neumoljivo otkucava, Tru kreće u napetu potragu tijekom koje će se, osim u živote žrtava zločina, često morati uplitati i u živote članova svoje obitelji. “Pravi poziv” je napeta krimi serija s fantastičnim motivima, intrigantni križanac akcijske frenetičnosti filma “Trči, Lola, trči” i hvaljene real-time serije “24”. Dok Tru pokušava spriječiti zločine prije no što su počinjeni, društvo joj prave njezin šarmantni mlađi brat, Harrison, pravi majstor upadanja u nevolje; starija sestra, Meredith, uspješna poslovna žena s problemom ovisnosti o drogama; Truin najbolji prijatelj, Lindsay; i, konačno – Davis, hiroviti zaposlenik mrtvačnice s kojim Tru dijeli noćnu smjenu.

Pilot epizodu ove uzbudljive serije režirao je renomirani australski redatelj, Philip Noyce, a glavni je autor Jon Harmon Feldman. “Pravi poziv” polučio je veliku gledanost (5,5 milijuna gledatelja u SAD-u), a velik dio gledateljstva ovoj je seriji zasigurno priskrbila talentirana Eliza Dushku, jedna od zvijezda popularne “Buffy” i “Angela”, glumica koja je u zadnje vrijeme aktivna i na velikim ekranima (“Pogrešno skretanje”). Dushku je, inače, odbila glavnu ulogu u seriji u kojoj bi glumila lik iz “Buffy”, u korist snimanja “Pravog poziva”. Jedna od zvijezda ove serije je i poznati Jason Priestley.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.