Sam svoj majstor (Home Improvement)

Kako sačuvati razum i sa što manje posljedica preživjeti svakodnevni obiteljski kaos?

Sam svoj majstor
Sam svoj majstor (RTL Televizija)

Svaki član obitelji ima svoje želje i planove koji uzrokuju naizgled nerješive sukobe i najnevjerojatnije probleme. I kao da vam napetosti nije dosta kod kuće, na poslu vas čeka slična pjesma – mnošto problema i zamršene situacije i najizdržljivijeg od nas bacile bi na koljena. Čini vam se da nema izlaza i svjetla u tunelu? Ne, ako ste ‘Sam svoj majstor’!
‘Sam svoj majstor’ izvrsna je humoristična serija o Timu Tayloru (Tim Allen), voditelju ‘Tool Time’, emisije o alatima i automobilima televizije Detroit te njegovoj blago nefunkcionalnoj obitelji koja će se nebrojeno puta ispriječiti na putu njegovog mira. Timova supruga Jill (Patricia Richardson) nije zadovoljna svojom trenutačnom situacijom pa pod svaku cijenu želi postati psihijatrica, iako se Timu češće čini kako je stvorena za drugu stranu psihijatrijskoga kauča. Njihov najstariji sin Brad nada se sportskoj stipendiji, Randy (Jonathan Taylor Thomas) je na Kostarici, gdje studira proučavanje okoliša, a najmlađi Mark (Taran Noah Smith) je izgleda tu samo kako bi starija braća imala koga mučiti.

Uz njih, tempo serije često nameću i ostali, stalni sporedni likovi. Čest gost Taylorovih tajanstveni je susjed, doktor Wilson Wilson Jr. (Earl Hindman), koji uživa učiti o drugim kulturama i nikada mu se ne vidi cijelo lice. Al Borland (Richard Karn) Timov je suvoditelj, koji nikad ne odijeva ništa drugo osim flanelskih košulja, a od treće sezone ekipi će se pridružiti i atraktivna ‘Tool Time’ djevojka, Heidi Keppert (Debbe Dunning).

Kroz osam sezona i 204 polusatne epizode, ‘Sam svoj majstor’ dokazala se kao jedna od najvoljenijih humorističnih serija devedesetih godina, a za vrijeme svoga emitiranja od 1991. do 1999. godine svojom iznimno visokom kvalitetom, uvijek originalnim zapletima, nikad jeftinim dosjetkama i neporecivim šarmom zaslužila je čitav niz uglednih priznanja, kao što su nominacije za nagrade Emmy i Zlatni globus. Oboje glavnih glumaca, Tim Allen kao simpatično neurotični Tim Taylor te Patricia Richardson kao njegova supruga Jill, bili su nominirani za Zlatne globuse kao najbolji glumac, odnosno glumica u humorističnoj seriji, s tim da ju je Allen i osvojio 1995. godine. Upravo je njihova glumačka međuigra prepuna britkih dijaloga i dovitljivih sukoba jedna od glavnih karakteristika serije te njeno pouzdano motivsko čvorište.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.