Will i Grace

Will i Grace (Will & Grace)

Oni bi vjerojatno već bili u braku da on nije gay… Oni nisu ljubavni par, ali su zato par najboljih prijatelja!

Will i Grace
Humorističku hit-seriju gledamo na Novoj TV

Jedina serija u koju slavni dolaze po slavu, apsolutni rekorder po broju nominacija i osvojenih Emmyja, najgledanija komedija u Americi, kultni humoristični dvojac WILL I GRACE srijedom na Novoj TV!

Neobična i luda ekipa u stalnom sukobu sa stvarnošću – nepredvidljiva Grace (Debra Messing), šarmantni i jako zgodni gay odvjetnik Will (Eric McCormack), pomalo uobražen, ali ipak i dalje simpatični Jack (Sean Hayes) i Karen (Megan Mullally), urnebesno smiješna bogatašica s uvijek najoriginalnijim dosjetkama na, naravno, tuđi račun – iz epizode u epizodu proživljava urnebesne zgode i nezgode.

Serija je do danas bila nominirana za 73 Emmyja, 27 Zlatnih globusa, 17 nagrada SAG i dvanaest People’s Choice nagrada. Od četrnaest osvojenih Emmyja, onaj iz 2000. bio je za najbolju humorističnu seriju godine. Godine 2002. i 2003., serija je osvojila više nominacija nego ijedna druga serija, a 2005. osvojila je najviše nominacija u jednoj godini dotad, petnaest. Osvojili su i osam nagrada GLAAD Media, dvije TV Guide nagrade i jednu nagradu Saveza redatelja.

Serija je tijekom osam godina prikazivanja imala još osamnaest nominacija za razne nagrade, od televizijskih kritičara do Saveza komičara.

Dobitnici Emmyja David Kohan i Max Mutchinick stvorili su seriju i služe kao izvršni producenti. Gary Janetti, Tracy Proust, Jon Kinnally i Tim Krauser isto su izvršni producenti i voditelji serije. Višestruki dobitnik Emmyja James Burrows (‘Frasier’, ‘Prijatelji’) redatelj je i izvršni producent. ‘Will i Grace’ je koprodukcija KoMut Entertainmenta, u suradnji s NBC-jem i producentskom kućom Three Sisters Entertainment.

Karen Walker (Megan Mullally)
Biseksualna supruga bogatog (nikad ga se ne vidi) Stana Walkera. „Radi“ kao Graceina pomoćnica. Zbog Karen je „Grace Adler Designs“ popularniji u njezinu društvenom krugu. Poznata po tome što pije alkohol i tablete, zna biti prilično neosjetljiva. Bliska je s Grace i Jackom te katkad s Willom.

Grace Adler (Debra Messing)
Dizajnerica interijera kojoj je hrana opsesija. Willova najbolja prijateljica još od fakultetskih dana. Sebična, zbrkana i neurotična, često je ravnoteža Willu koji je uštogljeniji.

Will Truman (Eric McCormack)
Odvjetnik je i homoseksualac. Studirao je na sveučilištu Columbia gdje je upoznao Grace. Odonda su najbolji prijatelji. On je pomalo neurotičan, pogotovo kad su u pitanju izlasci s drugima. Nekoliko je likova komentiralo da njegov odnos s Grace više sliči odnosu romantičnog para nego onomu dvoje prijatelja.

Jack McFarland (Sean Hayes)
Jedan od Willovih najboljih prijatelja. Žive je osobnosti i površan. Njegova uloga homoseksualca sadrži više stereotipa od Willove. Jack luta od dečka do dečka i od posla do posla. Pod poslom se podrazumijevaju: posao glumca koji želi postati slavan, posao pomoćnika prodaje i učenika za medicinskog brata. Rano u seriji postaje Karenin blizak prijatelj.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.