Zabranjeno voće Zabranjene ljubavi

Incest, pobačaj, droga, seks utroje… Popularna RTL-ova sapunica tijekom dosadašnjeg prikazivanja pozabavila se tim i brojnim drugim tabu temama, postavši možda najprovokativnija emisija na domaćem TV programu.

ZLJ Andrea i Karolina
(Zabranjeni) lezbo-kiss: Andrea & Karolina

Sjećamo se jedne strašne scene u jednoj, nekoć kultnoj, tinejdžerskoj seriji za mlade „Beverly Hills“ u kojoj njezin glavni junak, popularni i jako dobar Brandon, u trenutcima krize u jednoj od epizoda odlazi u bar i poseže za – tnnnnn…. – pivom! Uz to, u pozadini ide napeta glazba, i atmosfera je bila uopće jako napeta, i svima se nama činilo da će se nešto doista strašno dogoditi uzme li Brandon doista to pivo. Srećom, Brandon je ipak odolio iskušenju i poslije je bilo sve OK – nije, doduše, završio s Kelly, kako smo se nadali, ali ispao je sasvim pristojan momak, bio s onom slatkom malom crvenom, završio fakultet… A što sve mladi danas rade i kako se zabavljaju kada ne idu u školu i ne rade zadaću otkriva nam naša najpopularnija serija za mlade „Zabranjena ljubav“.

Ljubav iz naslova nije slučajno zabranjena: riječ je, dapače, o najzabranjenijoj ljubavi od svih zabranjenih ljubavi – romantičnoj ljubavi između brata i sestre, glavnih junaka. A i općenito, serija se s razlogom zove zabranjena – u njoj se događa svašta što je zabranjeno i to vrlo zabranjeno, štoviše, ne mogu se sjetiti nečeg što je još uopće zabranjeno, a da još nije bilo prikazano u seriji (možda koja zabranjena scena s kućnim ljubimcima…). Uglavnom, serija je u nepunih dvije godine prikazivanja uspjela porušiti većinu tabua kojih se mogu sjetiti i koji se baš i nisu sasvim običavali prikazivati na televiziji za mlađe od osamnaest, a kulminacija se dogodila neki dan (u reprizama, iliti prije tri mjeseca u redovitom prikazivanju) kada su naši glavni junaci, Petra i Danijel, ipak odlučili konzumirati svoju ljubav, jednostavno nisu mogli izdržati – toliko se vole… Znam samo da bi Brandon, kao Oliver, „dvaput umro“ da mu se izdogađalo samo dio onog što se svakodnevno događa junacima „Zabranjene ljubavi“. (Stars)

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.