Zakon braće (Prison Break)

Ni jedna žrtva nije prevelika

Zakon braće
Zakon braće: nova RTL-ova hit serija

Michael Scofield (Wentworth Miller) očajan je čovjek u očajničkoj situaciji – njegov brat Lincoln Burrows (Dominic Purcell) osuđen je na smrt zbog ubojstva za koje je Michael uvjeren da nije počinio. Pravi se dokazi ne pojavljuju, policija je već odavno zaključila slučaj i vremena je sve manje. Ostavši bez ikakvih drugih opcija, Michael svjesno odluči traljavo opljačkati banku samo kako bi bio uhićen i poslan u isti zatvor u kojem mu i brat čeka smrtnu kazni, državnu kaznionicu „Fox River State“. Jednom kad se nađe u zatvoru, Michael, građevinski inženjer u posjedu svih zatvorskih nacrta, počne planirati bijeg, ali i način kojim bi dokazao Lincolnovu nevinost.

Uz pomoć partnera iz ćelije Sucrea (Amaury Nolasco), Michael se polako povezuje sa skupinom različitih zatvorenika, uz čiju se pomoć svoj plan nada efikasnije ostvariti. Među njima su i bivši mafijaški šef John Abruzzi (Peter Stormare) te Charles Westmoreland (Muse Watson), čovjek za kojeg mnogi vjeruju kako je slavan, ali nepotvrđen, otimač aviona D.B. Cooper. Izvan zatvorskih rešetaka Michael ima samo jednu saveznicu, svoju odvjetnicu i dugogodišnju prijateljicu, Lincolnovu bivšu djevojku, Veronicu Donovan (Robin Tunney). Za to vrijeme, bez pravilnog utjecaja svog ujaka, Lincolnov petnaestogodišnji sin L.J. (Marshall Allman) upada u loše društvo. Odličnu ekipu televizijskih glumaca zaokružuje Sarah Waybe Callies kao doktorica Sara Tancredi koju u zatvorskoj ambulanti Michael i prečesto posjećuje; potom Wade Williams kao nadzornik Bellick koji novog zatvorenika ni tren ne ispušta iz vida, te Stacy Keach kao sveprisutni i svemoćni Warden Pope koji s Michaelom stvara odnos oca i sina.

Autor serije je Paul Scheuring, a među redateljima koji su režirali pojedine epizode posebno se ističe ime slavnog Bretta Ratnera („X-3“, „Rush hour“, „Red Dragon“…) koji je režirao „pilot“ i ima ulogu jednog od izvršnih producenata. Uz odlične Wentwortha Millera i Dominica Purcella u ulogama braće, čija će se veza ojačati u najnepoželjnijim uvjetima, serije se može pohvaliti i cijelim nizom odličnih glumaca kao što su Peter Stormare, Robin Tunney ili Stacy Keach.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.