Dr. Stefan Frank (Dr. Stefan Frank – Der Arzt, dem die Frauen vertrauen)

Zgodan i suosjećajan, Dr. Stefan Frank je ostvarenje snova svakoj ženi: bistar, inteligentan, uspješan, prijateljski nastrojen i iskreno zainteresiran za probleme svojih prijatelja i pacijenata.

Dr. Stefan Frank
Dr. Stefan Frank - radnim danima u 13:35 sati na RTL Televiziji

Poslije smrti svoje voljene žene Vere, ovaj najpoželjniji od svih neženja rastrgan je između svoje velike tuge i posvećenosti profesiji, kao i romantičnog isijavanja koje ima tako šarmantno moćan učinak na žene u njegovom životu.
Ginekolog i kirurg, pravi ekspert svoje profesije, Stefan Frank je punokrvni doktor svih ljudskih vrlina i pokoje slabosti, a ne neki polubog u bijelom. Zna da je pažljivo uho počesto i najbolja moguća terapija naizgled nerješivih problema. Upravo zato, kolege ga jako cijene, a žene vole.

Kao doktoru velikog osjećaja odgovornosti, individualna njega je Stefanu Franku svetinja, jedno od glavnih načela njegovog posla, te se on pažlivo suzdržava od brzih, a tako najčešće i brzopletih dijagnoza. On uopće ne mari za brze tretmane, a čak i izvan službenih poslovnih sati uvijek je spreman saslušati probleme svojih brižno tretiranih pacijenata i bliskih prijatelja. Ukratko, Stefan Frank je doktor koji čvrsto demantira negativan imidž pohlepnih doktora kojima je važan jedino novac, a pacijente nemarno tiraniziraju.

Stefan Frank je također otvoren, iskren i brižan i u svom privatnom životu, pa nije čudo da zbog njega mnogim ženama srce neusporedivo brže kuca. Otkad je prebolio tragičnu, preranu smrt svoje ljubljene Vere, ljubav je također igrala odlučujuću ulogu u privatnom i profesionalnom životu doktora Franka.

Usprkos tragičnim napadima i neočekivanim udarcima sudbine, doktor Stefan Frank nikad ne gubi vjeru u dobrotu ljudi, te dokazuje svojim pacijentima i prijateljima kako se ljubavlju prema drugima i vjerom u sebe mogu pomicati i hladne i opasne planine života.

On je hrabar kada to situacija od njega traži, nepopustljiv kada to treba biti, ali istovremeno uvijek nježan i romantičan, kada god to život dopušta. Obje su mu noge čvrsto na zemlji. Doktor Stefan Frank je prije svega čovjek.
S doktorom ćemo se najbolje upoznati kroz devedesetominutni pilot koji prati neutješnog Stefana kako napušta Berlin i bježi od zastrašujućih sjećanja na tragičnu brodsku smrt svoje supruge. Putem do Heidelberga gdje ga čeka novi posao, Stefan zastaje posjetiti oca, također cijenjenog doktora u Minhenu, no nesreća ga prati i dalje , ovaj put u vidu očevog srčanog napada. Odluka se sama nameće: Stefan će ostati u Minhenu nastaviti očev posao. Ubrzo se javlja i prepreka: bolnički administrator je njegova bivša ljubav Irene, koja također ima neriješenih poslova.

Od 1995. godine, kada je serija doživjela premijeru, životne priče dr. Stefana Franka,hrabrog, zgodnog i brižnog doktora iz Minhena, privukle su brojnu publiku, starosti između 14 i 49 godina, te je serija kroz svojih sedam snimljenih sezona postala ne samo jedna od najdugovječnijih doktorskih serija, nego ujedno i jedan od najvoljenijih njemačkih televizijskih proizvoda.

Uz Sigmara Solbacha, glumačku postavu čine poznati njemački televizijski glumci kao što su Hans Caninenberg, Erna Wassmer, Alfons Biber, Irina Wanka…

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.