Smallville – treća sezona

Svaki superheroj ima priču o svom početku…

Smallville
Treću sezonu 'Smallvillea' gledat ćemo na Novoj TV

Kad si tinejdžer nije lako pronaći smisao života. A što se događa kad si tinejdžer s neobičnim sposobnostima po kojima se razlikuješ od svojih vršnjaka? Clark Kent otkriva svoje nadnaravne sposobnosti i prolazi put od dječaka do muškarca.

Mladi Clark Kent (Tom Welling) mora se nositi s izazovima, nadama i snovima poput svakog tinejdžera. Istovremeno otkriva svoje nadnaravne moći i uči kako ih kontrolirati. Clarkov život isprepliće se s onim Lane Lang (Kristin Kreuk), za kojom žudi. Njegovu prijatelju Lexu Luthoru (Michael Rosenbaum) suđeno je da postane njegov najljući protivnik kao i gradu pogođenom kišom meteora i nadnaravnim posljedicama.

‘Smallville’ i u trećoj sezoni skreće fokus priče s tradicionalnog stripa prema glavnom junaku i njegovu otkrivanju samoga sebe. Do sada se tinejdžer Clark Kent bavio upoznavanjem svojih moći i njihovom primjenom u borbama protiv zlih pojava. Na kraju sezone priča je stala s Clarkovim odlaskom u Metropolis u koji je ponio svoj crveni kriptonski prsten. Istovremeno bit će organizirana potraga za Lexom Luthorom čiji se avion srušio iznad oceana.
Tim dramatičnim događajima prethodi Lexovo i Clarkovo lažiranje velikog prijateljstva. Nitko nije mogao ni slutiti kako će se sve njihove sudbine ispreplitati. No, njihovo kobno prijateljstvo uzrok je i velikih tenzija u obitelji Kent. Jonathan i Martha se suočavaju s velikim problemima na farmi kojoj se sve više bliži propast. Jonathan se sve više boji da će Lex oponašati nemilosrdnog Lionela Luthora i njegove bezobzirne postupke iako se Lex sve više trudi izgraditi vlastitu osobnost.

Ukratko, Clark Kent izgleda poput normalnih tinejdžera. Živi u gradiću Smallville, u Kansasu, u kojem je prije 12 godina pao meteorit. Jaki je udar ostavio trag na stanovnicima Smallvillea. Oni su zatvoreni i žive u strahu. U takvoj sredini odrasta i Clark. Kada više ne mogu čuvati tajnu, Clarkovi roditelji mu priznaju kako on nije njihov sin po rođenju, već je stigao zajedno s kišom meteora. Clarka ta novost izluđuje, jer su upravo u kiši meteora život izgubili roditelji Lane Lang, njegove tajne ljubavi. Pokušavajući otkriti što se događa i kakve nadnaravne sposobnosti ima, Clark upoznaje mladog i bogatog Lexa Luthora.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.