Kućanice (Desperate Housewives)

Ne odlazi sve u pranju…

Kućanice
Hit-seriju 'Kućanice' gledamo na Novoj TV

Jednoga lijepog sunčanog dana u samom srcu Amerike, u najljupkijem od svih ljupkih predgrađa, kućanica Mary Alice Young se… ubila!
Sada, Mary Alice ima posebnu, izdvojenu poziciju koja joj omogućuje da bolje vidi i točnije procjenjuje događaje u susjedstvu, kroz koje nas vodi svojim pripovijedanjem koje ni jednu tajnu neće ostaviti skrivenom, nijedna vrata zatvorenima.

Kućanice, popularna večernja serija s elementima drame i komedije daje uistinu suvremeni uvid u izraz „sretno do kraja života”. Uz pomoć crnog humora prikazuje živote u predgrađu gdje tajni životi kućanica nisu uvijek onakvi kakvima se čine.

Serija započinje kada Mary Alice Young (Brenda Strong) u savršenoj kući u prelijepom predgrađu okočna svoj život. Zatim nas uvodi u živote svoje obitelji, prijatelja i susjeda komentirajući ih s neba.

Njezin krug prijateljica u ulici Wisteria Lane uključuje Susan Mayer (Teri Hatcher) koja se napokon udala za ljubav svog života, ali sada se suočava s neriješenim situacijama iz prošlosti, Lynette Scavo (Felicity Huffman) koja se bori s poslom, zdravljem i obiteljskim problemima, Bree Van de Kamp (Marcia Cross) koja je poput Marthe Stewart na steroidima i koja pokušava održati savršenu sliku čak i kad se sve oko nje ruši i Gabrielle Solis (Eva Longoria), bivšu manekenku koja je nedavno ušla u brak i za koju se čini da ima sve što je oduvijek željela: bogatog i moćnog muža, veliku kuću… Sve osim muža kojeg istinski voli.

A tu su i muškarci: Mike Delfino (James Denton), vodoinstalater koji se nedavno oženio dugogodišnjom ljubavi Susan, Lynettin neodoljivi muž Tom (Doug Savant) koji je uz suprugu unatoč mnogobrojnim izazovima, Gabriellein bivši muž Carlos (Ricardo Antonio Chavira) koji je još zaljubljen u bivšu ženu i Breein muž Orson Hodge (Kyle MacLachlan) koji Bree pomaže čuvati mnogobrojne tajne kako bi održali sliku savršene obitelji.

Gledajući s neba, Mary Alice sada opaža više nego ikad prije i namjerava podijeliti s nama sve sočne tajne koje se kriju iza zatvorenih vrata svih susjeda u ovome naoko savršenome američkom predgrađu.

Bez ikakve dvojbe, „Kućanice” autora Marca Cherryja jedan su od najvećih televizijskih fenomena našeg tisućljeća, serija koja je zajedno s nekim drugim suvremenicama označila pravu renesansu američke televizijsko-serijske produkcije i diljem svijeta se potvrdila kao iznimno atraktivna, nepredvidljiva i uzbudljiva komično-dramska serija koja je kod svojih obožavatelja izazvala pravu ovisnost. Ni na hrvatskom tržištu situacija nije bila nimalo drugačija pa su „Kućanice” postale rado viđeni gosti naših domova.

Bree Van de Kamp (Marcia Cross)
Ona je jedna od četiri protagonistice serije “Kućanice”. Bree je odrasla na Rhode Islandu gdje je njezin otac stupio u drugi brak sa ženom po imenu Eleanor s kojom se Bree nikada nije slagala. Kako bi pobjegla od maćehinih zahtjeva, Bree odlazi na Lake Forest College kraj Chicaga. Ondje na okupljanju mladih republikanaca upoznaje Rexa Van de Kampa. Kada diplomiraju, oni se vjenčaju, dobiju dvoje djece, Andrewa i Danielle, i presele se u Fairview. Bree je poznata po perfekcionizmu i radnoj etici koja katkada graniči s neurozom i opsesivno-kompulzivnim poremećajem. Breein perfekcionizam možda proizlazi iz tragedije koju je doživjela u mladosti: Kad joj je majka poginula u prometnoj nesreći, Bree je s ceste ispred kuće oprala krv. Rekla je da se osjeća mnogo bolje kad je sve savršeno čisto. Bree je poznata po daru za vođenje kućanstva koji je u rangu Marthe Stewart, a posebno po gurmanskim jelima, poslasticama za doručak i muffinima od ananasa. Također, dobro barata vatrenim oružjem: posjeduje četiri pištolja i članica je National Rifle Associationa, nacionalnog udruženja za slobodu nošenja oružja. Bree podupire Republikansku stranku, što se naglašava u uvodu u treću sezonu. Njezine susjede Angie Bolen i Gabrielle Solis povremeno je zovu nadimkom Nancy Reagan. Stanuje na adresi Wisteria Lane 4354 u Fairviewu od 1994., a navodno ima i kuću u Aspenu koju nikada ne koristi.

Lynette Scavo (Felicity Huffman)
Lynette je bila poznata kao čvrsta i odrješita poslovna žena. U poslovnom svijetu bila je izvanredna i mogla je obaviti svaki zadatak. No ti su dani završili kad su ona i muž Tom odlučili imati djecu… Točnije, petero njih. Otad se Lynette neumorno bori da pronađe savršenu ravnotežu između braka, majčinstva i karijere. Deset godina Lynette se bori s divljom djecom, ovisnošću o tabletama, ludim šefom, muževom krizom srednjih godina, nestabilnom braćom, majkom alkoholičarkom, rakom, pobačajem i serijskim ubojicom. Sada u četrdesetima suočava se s najstrašnijim izazovom dosada: novom kćeri. Baš kad je mislila da su dani prepuni pelena završili, evo još jedne! Lynette je jedina od četiri glavne kućanice koja se za trajanja serije nije rastala.

Gabrielle Solis (Eva Longoria)
Gaby Solis prikazana je kao strastvena, živahna, ekstrovertirana žena. Često djeluje tašto, plitko i materijalistički, ali može biti suosjećajna i pružiti potporu, posebno prijateljima i obitelji. Često je smiona, misli samo na sebe, ali poslije požali pa se iskupi. Vrlo je atraktivna i može motati muškarce oko malog prsta, a da dobije ono što želi, koristi seks. U teškim trenucima Gaby pokazuje snagu i postaje pouzdana. Gabrielle Marquez rođena je u Guadalajari u Jaliscu u Meksiku 1976. u siromašnoj obitelji. Preselila se u Las Colinas, zavela modnog fotografa i postala uspješan model. Privukla je uspješnog poslovnog čovjeka Carlosa Solisa. Vjenčali su se i preselili se u Wisteria Lane 2003. Carlos i ona imaju tri kćeri: Grace Sanchez (biološku), Juanitu (usvojenu) i Celiju (biološku).

Susan Mayer (Teri Hatcher)

Susan Delfino (rođena Bremmer, prije Mayer) slatka je i lijepa djevojka iz susjedstva. Imala je sve što je ikada željela: kuću iz snova, predivnu kćer i savršenog muškarca. Tada je otkrila da je muž Karl Mayer vara s tajnicom i njezin život iz snova u predgrađu postao je noćna mora. Kad je izbacila Karla, Susan je pokušala sama podignuti kćer tinejdžerku Julie i pronaći ljubav u vrlome novom svijetu. Tada markantni vodoinstalater Mike Delfino stiže u Wisteria Lane. Sve su žene lude za njim, ali Susanina i Mikeova kemija previše je snažna. Naravno da imaju uspone i padove kao i loše početke, ali ne morate biti genij da uvidite da će uskoro završiti zajedno. Oni su savršeni par u susjedstvu, a dobiju i savršenog dječačića kojeg nazovu M. J. (M. i J. inicijali su Mikeovih djedova Maynarda i Jamesa). Susan ponovno ima život iz snova: kuću, dijete, muškarca. Čak je i dobila posao kao nastavnica likovne umjetnosti u mjesnoj privatnoj školi. Ali kad je gospodarstvo krenulo nizbrdo, tim je smjerom krenuo i Mikeov posao. Nakon katastrofalnog financijskog planiranja, Susanin život iz snova ponovno je u opasnosti. Prisiljeni su iznajmiti svoj dom i preseliti se u jeftin stan u gradu. Sada više nije pitanje hoće li se vratiti u Wisteria Lane, nego kako.

Edie Britt (Nicollette Sheridan)
Edie je najomraženija žena u Wisteria Laneu, a dražesno je što ne razumije zašto. Ustrajna je i sama svoj šef. Kad Edie ugleda nešto što želi, to će i dobiti. Ništa joj neće stati na put. Edie je jedna od nekoliko stanovnika fiktivne ulice Wisteria Lane, a stanuje na kućnome broju 4362 u gradu Fairviewu u Eagle Stateu. Edie je agentica za nekretnine. Iza sebe ima tri braka: s Charlesom McLainom (s kojim ima sina Traversa), Umbertom Roswellom i Daveom Williamsom. Tijekom trajanja serije u mnogobrojnim je vezama s bivšim muževima ili bivšim ljubavnicima drugih likova.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.