Uvod u anatomiju – treća sezona

Ne propustite nove nastavke liječničke serije o ljubavi (ili ljubavne serije o liječnicima) u seattleskoj bolnici Grace – od 3. rujna na Novoj TV.

Uvod u anatomiju

Popularni kirurzi stat će u novim nastavcima pred oltar, menadžment bolnice će svoje mjesto prepustiti novim ambicioznim specijalistima, stažisti će postati specijalisti i mentori nekim novim klincima. Očekuje ih guliti sedam godina stažiranja, a tek su treću godinu s nama. Romance će frcati na sve strane!

Nova sezona započinje specijalom u kojem barmen omiljenog lokala – u koji kirurzi nakon 48-satne smjene zalaze na par žestokih pića – na svoj način prepričava zaplete koji su nas oduševljavali. Na bolničkim hodnicima ne bi trebalo biti seksa, ali ovdje ga je bilo napretek. Kao i prvih operacija, nadmetanja, ljubavi, problema i očekivanja. No nitko nije očekivao da dr. Zgodni ima ženu!

Podsjetimo se, Meredith po dolasku u Seattle spava s neznancem u baru, a jutro poslije u bolnici shvati da će svoj vrući flert sljedećih sedam godina gledati kao šefa. Unatoč bolničkim pravilima, njihova avantura preraste u ljubavnu vezu, no na vrhuncu njihove sreće pojavi se supruga dr. Zgodnog za koju Meredith nije znala. Sljedećih mjeseci trpi poniženje, bol i tugu dok njezin dr. Shepherd pokušava oprostiti svojoj ženi preljub, poraditi na braku i zaboraviti Meredith. U isto vrijeme stažistica Yang održava seksualnu vezu s drugim kirurgom, dr. Burkeom, iz petnih žila se trudeći da ova veza ne bude previše intimna, a da ona postane najbolja kirurginja. Iako naizgled veza bez budućnosti, ona postaje najsvjetlija točka u bolnici, što se hladnoj Cristini najmanje sviđa.

Dr. Stenevs i O’Malley su cimeri Cristine i Meredith i dali su svoj doprinos u nevoljama. Izzie Stevens po dolasku u bolnicu Grace prekinut će s dugogodišnjim dečkom sportašem i zainteresirati se za omraženog dr. Kareva. U drskom, egoističnom i bezosjećajnom Alexu pronaći će kvalitete koje ostali ne vide, ali i razočarati se kad ju on prevari s medicinskom sestrom. Utjehu će pronaći u teško bolesnom Dennyju koji je sve ono što Alex nije. Za spas ovog srčanog bolesnika poduzet će sve – tražiti srce za transplantaciju, bdjeti i počiniti kazneno djelo, te zamalo ostati bez posla i karijere.

George je od samog početka zaljubljen u Meredith i to vide svi osim nje. Iako po prirodi plah i smotan, brzo će se dokazati kao kirurg s velikim potencijalom. Ljubavnički podvizi mu ne idu, a jedini pokušaj donio mu je spolnu bolest. Za to vrijeme Meredith nastoji krenuti dalje sa životom i zbliži se sa zgodnim veterinarom, te izazove ljubomoru dr. Sheperda. U trenutku emocionalnog raspada utjehu pokuša pronaći u Georgeu i uništi njihovo prijateljstvo. Za povrijeđenog i ismijanog O’Malleyja to je novi trenutak u kojemu upoznaje ortopetkinju Callie koja u trećoj sezoni postaje stalni lik. Priključuje im se i Mark, Addisonin ljubavnik i Derekov bivši najbolji prijatelj koji ne namjerava napustiti Seattle dok ponovno ne pridobije Addison. Sve ove napetosti dovele su do sjajnog finala druge sezone u kojem su se Meredith i Derek prepustili strasti i otvorili pitanja o tome kako dalje.

U bolnici će vladati opsadno stanje, budući da ravnatelj Webber traži nasljednika, a očekuje se i izbor glavnog specijalizanta. Dr. Bailey, zvana nacist, kao novopečena majka morat će ponovo uvoditi strahovladu i čuvati se Georgeove izabranice Callie koja pretendira na njezino mjesto. Uz ovaj trokut, u isti će se uplesti i Izzie s novim pogledom na Georgea. Meredith će uz problematičnu majku koja boluje od Alzheimera glavobolje zadavati i njezina polusestra koja će doći raditi u istu bolnicu. Iako je izvjesno da će Addison odseliti u L.A. zbog vlastite serije “Privatna praksa”, američka publika koja je odgledala treću sezonu nije sigurna hoće li Meredith i Derek završiti zajedno.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.