Smallville – peta sezona

Peta sezona priče o danima mladog Supermana od 9. rujna nedjeljom na Novoj TV. Svaki superheroj ima priču o svom početku…

Smallville
Smallville - peta sezona, od 9. rujna u prijepodnevnom terminu Nove TV

Kad si tinejdžer nije lako pronaći smisao života. A što se događa kada si tinejdžer s neobičnim sposobnostima po kojima se razlikuješ od svojih vršnjaka? Do sada smo imali priliku gledati razvojni put mladog Supermana te njegov ulazak u svijet odraslih. U petoj sezoni Clark Kent (Tom Welling) je odrastao, odlazi na fakultet, započinje ozbiljniju vezu s Lanom (Kristin Kreuk) te se mora suočiti s gubitkom njemu jako drage osobe…

Nepovjerenje prema Lexu i dalje raste, a tome pridonosi i njegov profesor koji mu nudi dokaze o tajnim projektima korporacije Luthor.
Clark se oslanja na Chloeinu (Allison Mack) podršku, a Lionel u međuvremenu postaje naizgled bolja osoba…
U prvom nastavku pete sezone Clark mora birati hoće li spasiti Zemlju ili Chloe. U međuvremenu, Lana razgovara s Kriptoncima koji u potrazi za Kal-Elom ruše sve pred sobom.
U novoj sezoni imat ćemo priliku vidjeti i kako Clark funkcionira kada su mu oduzete moći. Može li ovaj superheroj živjeti normalnim životom? Kako će obični Clark spasiti svoje najbliže?

‘Smallville’ i u petoj sezoni skreće fokus priče s tradicionalnog stripa prema glavnom junaku i njegovu otkrivanju samoga sebe. Do sada se tinejdžer Clark Kent bavio upoznavanjem svojih moći i njihovom primjenom u borbama protiv zlih pojava. Sada će Clark morati pokušati živjeti baš kao njegovi vršnjaci. Barem nakratko…

Podsjetimo se priče o Clarku Kentu:
Clark Kent izgleda poput normalnih tinejdžera. Živi u gradiću Smallville, u Kansasu, u kojem je prije 12 godina pao meteorit. Jaki je udar ostavio trag na stanovnicima Smallvilea. Oni su zatvoreni i žive u strahu. U takvoj sredini odrasta i Clark. Kada više ne mogu čuvati tajnu, Clarkovi roditelji mu priznaju kako on nije njihov sin po rođenju, već je stigao zajedno s kišom meteora. Clarka ta novost izluđuje, jer su upravo u kiši meteora život izgubili roditelji Lane Lang, njegove tajne ljubavi.

Mladi Clark Kent mora se nositi s izazovima, nadama i snovima poput svakog tinejdžera. Istovremeno mora se nositi sa svojim neuobičajenim moćima i učiti kako ih kontrolirati. Clarkov život isprepliće se s onim Lane Lang, a njegovu prijatelju Lexu Luthoru suđeno je da postane njegov najljući protivnik kao i gradu pogođenom kišom meteora i nadnaravnim posljedicama.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.