Uvijek je sunčano u Philadelphiji (It’s Always Sunny in Philadelphia)

Ova serija je… Dobra. Čista. Zabavna.

Uvijek je sunčano u Philadelphiji
Novi hit sitcom gledat ćemo od 02.01.2008. u 18:40 sati na HTV 2

Serija prikazuje živote četvero egocentričnih prijatelja, kojima njihova iskrivljena stajališta i kritični sudovi nerijetko stvaraju nevolje.

Mac (Rob McElhenney), Charlie (Charlie Day) i Dennis (Glenn Howerton) najbolji su prijatelji i suvlasnici irske pivnice Paddy’s u Philadelphiji. Sweet Dee (Kaitlin Olson) Dennisova je sestra blizanka i šankerica u pivnici. U svakoj epizodi likovi gledaju samo svoje interese bez obzira na jedinstvenost ili uobičajenost situacije. Iako žele zajednički uspjeh posla kojim se bave, nerijetko im je draže prevariti jedno drugo. Ozbiljna pitanja kao što su rasizam, pobačaj, konzumacija alkohola među maloljetnicima, zlostavljanje, upotreba oružja, neizlječive bolesti i smrt poprimaju nešto drukčiji značaj u neobičnom svijetu ovih dvadesetogodišnjaka. Oni su stručnjaci u svakom području, no istodobno potpuno su neiskusni i često rabe revizionističku povijest kako bi potkrijepili svoju vjerodostojnost, koja se uvelike kosi sa stvarnošću njihovih života.

McElhenney, Howerton i Day prvu su epizodu snimili običnom kamerom za svega 200 dolara, a zatim je montirali na kućnom računalu. Tih 200 dolara uglavnom su potrošili na pizze i gorivo vozeći se do lokacija na kojima su snimali. FX Networks otkupio je seriju i ponovno snimio pilot epizodu – dakako, za puno više od 200 $.

1. epizoda:
Upoznajemo Maca, Charlieja, Dennisa i njegovu sestru Sweet Dee, vlasnike irske pivnice Paddy’s u Philadelphiji. Kad momci primijete da im posao ne ide najbolje, unajme Deeina novog prijatelja i glumca Terrella da im promovira gostionicu i donese zaradu. U međuvremenu, Charlie i Mac pokušavaju naći način da dokažu da nisu rasisti nakon što su iznijeli svoje politički nekorektne komentare.

Mac (Rob McElhenney)
Mac je Charliejev prijatelj iz djetinjstva i Dennisov srednjoškolski prijatelj, a poslije i cimer. Suvlasnik je puba Paddy’s i najviše se brine o njemu. Maca igra Rob McElhenney. Iako je kukavica, često se trudi djelovati “čvrsto”, najčešće kako bi impresionirao svog oca ili prijatelje, ali općenito izbjegava sukobe i ne snalazi se najbolje u tučnjavama.

Dennis Reynolds (Glenn Howerton)
Dennis je suvlasnik puba Paddy’s i Deandrin je brat blizanac. Sebičan je, uobražen i pravi narcis. Njegovo samopouzdanje ovisi samo o drugima, odnosno o tuđemu mišljenju o njegovu izgledu i seksepilu. Opsjednut je fizičkim nedostacima i ukoliko uoči nešto što nije u redu na njemu, ostatak epizode pokušava to ispraviti.

Charlie Kelly (Charlie Day)
Charlie je suvlasnik puba Paddy’s i Macov i Dennisov prijatelj iz djetinjstva. Također je i Frankov cimer, a možda i njegov biološki sin. Često je ljut i sklon je naglim ispadima. Ne održava osobnu higijenu, živi u prljavštini i često namjerno udiše miris ljepila ili boje u spreju. Charlie, kao i ostatak ekipe, pije alkohol u golemim količinama. U jednoj epizodi on objašnjava kako nije nikada bio negdje izvan Philadelphije.

Dee Reynolds (Kaitlin Olson)
Dee je Dennisova sestra blizanka i radi kao barmenica u pubu Paddy’s. Nije bila popularna u srednjoj školi jer je patila od skolioze i morala je nositi podupirač za kralješnicu te je zbog tog dobila nadimak “Aluminijsko čudovište”. Osim toga, u ekipi je često zezaju da nalikuje na pticu.

Frank Reynolds (Danny DeVito)
Frank, nekad uspješni poslovni čovjek, Dennisov je i Deein otac te Charliejev cimer i navodno njegov biološki otac. Tvrdi kako uvijek želi najbolje za svoju djecu, no često ih iskorištava i vrijeđa. Želi da Dee nauči odlično boksati kako bi mogla u borbi pobijediti kćer njegova starog neprijatelja.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.