Policijska Patrola – ZG

Zagrebački policajci u drugoj nas sezoni kroz niz svakidašnjih, ali i neuobičajenih situacija, upoznaju s dosad neviđenim licem hrvatske metropole. RTL Televizija, nedjeljom od 6. siječnja 2008. u 20:00

Prometne nezgode i prekršaji na vječito pretrpanim zagrebačkim cestama, provale, prijetnje, nasilna ponašanja, obiteljske tučnjave, krvavi obračuni u samom centru grada i svađe među susjedima samo su neke od situacija s kojima se oni svakodnevno susreću.

Prometni policajci Mato i Alan već godinama patroliraju zagrebačkim cestama i gotovo da nema situacije s kojom se već nisu sreli. Dugogodišnji zajednički rad i prijateljstvo pomažu im u rješavanju najneočekivanijih prekršaja, ali i odolijevanju maštovitim objašnjenjima zbog kojih bi nekome trebali „progledati kroz prste“.

Pratimo i pripadnike policijske postaje u samom centru grada, Andriju i Zlatka, koje svakodnevni posao na prevenciji prekršaja dovodi u kontakt s najrazličitijim problemima građana. Veliko iskustvo i profesionalnost u ophođenju s ljudima Andriji i Zlatku omogućuju da se nose i s najneugodnijim prekršajima, ali i da pomognu onima s naizgled bezazlenim problemima.

Izlazimo na teren i s drugim zagrebačkim čuvarima reda – prometnim policajcima Tomicom i Štefom, „temeljcima“ Robijem i Šahijem i njihovim kolegama koji će nam približiti radni dan policajaca. Saznajemo o čemu razgovaraju u lovu na prekršitelje, što jedu u dugim noćnim smjenama te kako se nose s pisanjem detaljnih izvještaja.

„Policijska patrola“ i u drugoj nas sezoni upoznaje s uzbudljivim životom hrvatskih policajaca i tako nam približava realni svijet čuvara reda viđen iz njihove perspektive, bez ikakvih rekonstrukcija ili namještanja scena i situacija. Snage reda “bez cenzure” nam daju uvid u svoje postupke, proceduru policijskog rada i operativne obrade, ali nam isto tako dopuštaju ulazak u svoje privatne živote da bismo shvatili kakva odricanja zahtijeva ovaj odgovoran posao.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.