Frikovi (Psych)

Najgledanija serija godine na američkoj kablovskoj televiziji, “Frikovi” od 20. siječnja na Novoj TV.

Shawn ima veliku sposobnost zapažanja koju je prvi uočio njegov otac, policajac Henry. Od malena ga je podupirao da zapaža i najmanje detalje u svojoj okolini kako bi se kasnije nastavio služiti njima u poslu kojim se bavi cijela obitelj. S vremenom se otac i sin zbog generacijskog jaza razdvoje i Shawn se nađe u potrazi za svojim pozivom isprobavajući najrazličitije poslove, samo kako bi izbjegao detektivski posao kojim se bavi njegov otac. Ipak, čisto iz zabave, naziva policiju i dojavljuje tragove u slučajevima o kojima čita u medijima. Kada jedna njegova dojava bude vrlo precizna, policija posumnja da je suučesnik u zločinu i uhiti ga. Pomoću šarma Shawn uvjeri detektive da je vidovit i oni ga, iako skeptični, odluče angažirati u teškim slučajevima. Uz potporu najboljeg prijatelja Gusa, Shawn otvori istražiteljsku agenciju i postane privatni detektiv čije rješavanje misterioznih slučajeva zadivi policiju.

JAMES RODAY
Roday je karijeru započeo u kazalištu na Njujorškom eksperimentalnom sveučilištu kazališta Wing gdje je stekao diplomu dramskih umjetnosti. Uslijedile su uloge u klasičnim i nezavisnim kazališnim produkcijama, a potom i prelazak na film. Glumio je u Wendersovom “Don’t Come Knocking”, filmovima “Rolling Kansas” i “The Dukes of Hazzad”, te nezavisnom filmu “Beerfest”. Na televiziji je glumio u NBC-jevoj seriji “Miss Match” s Aliciom Silverstone.

Uz glumu Roday se bavi pisanjem scenarija, a sa svojim partnerima Toddom Harthanom i Jamesom DeMonacom napisao je materijal za film “Skinwalkers”. Također planira režirati film “Gravy” prema vlastitom scenariju koji je trenutno u fazi predprodukcije. Napisao je scenarij i za tri epizode serije “Frikovi”, a vlasnik je neprofitne kazališne tvrtke “Red Dog Squadron”. Živi u Los Angelesu.

DULE HILL
Najpoznatiji po ulozi Charlieja u seriji “Zapadno krilo”, Hill je započeo glumiti na Broadwayu u mjuziklu. Nakon što je zaredao nekoliko uspješnih predstava, okrenuo se televiziji. Rođen je u New Jerseyju, a plesnu školu počeo je pohađati već s tri godine.
“Zapadno krilo” bilo je za Charlieja odskočna daska, a nakon sedam sezona koliko je tamo glumio postao je prava zvijezda i zaradio nominaciju za Emmy. Na velikom ekranu ostvario je manje uloge u filmovima “Edmond”, “The Guardian”, “Holes”, “Sugar Hill”, “Ona je sve to” i nezavisnoj produkciji filma “Sexual Life”.

CORBIN BERNSEN
Rođen u Hollywoodu u glumačkoj obitelji, Bernsen je mogao postati samo jedno. Ipak, prvo je diplomirao dramaturgiju na dramskoj akademiji, te primio nagradu za pilot- scenarij kazališne predstave “American Buffalo”. Prvo televizijsko iskustvo ostvario je u sapunici “Ryan’s Hope”, uslijedili su angažmani u filmovima Blakea Edwardsa, a uloga u odvjetničkoj seriji “Zakon u LA-u” proslavila ga je u svijetu. Bio je i voditelj američkog tjednog magazina “Saturday Night Live” i snimio pedesetak filmova. Vlasnik je i produkcijske kuće Public Media Works za koju je režirao film “Carpool Guy”, te snimio horror “Dead Air” i film noir “Donna on Demand”. Živi u LA-u sa suprugom Amandom Pays, također glumicom i njihova četiri sina.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.