Korak po korak (Step by Step)

Carol i Frank upravo su se vjenčali, a njihova su djeca upravo za to saznala. Kultni sitcom od 11. siječnja svaki radni dan na RTL TV-u.

Život u obitelji pun je problema, prepreka, sukoba, nesuglasica i nerazumijevanja, ali sve je to lako prevladati i zaboraviti kada isti taj život obiluje ljubavlju, nježnošću, pomaganjem i zajedništvom. Mnogi od nas imaju cijeli život za privikavanje na svoje obiteljske sustanare, no dvije će se televizijske zvijezde i njihova gomila djece u slavnoj humorističnoj seriji naći u prilici da se na suživot moraju naviknuti odjednom. Naravno, to im neće odmah poći za rukom, ali sve će doći na svoje u sigurnom ritmu, korak po korak.

Nakon što se upoznaju na ljetovanju na Jamajci, razvedeni Frank Lambert (Patrick Duffy) i udovica Carol Foster (Suzanne Sommers) zaljube se preko ušiju i vjenčaju na brzinu, što ne izazove preveliko oduševljenje njihove djece. Kada im priopće još i da ubrzo svih osmero, novi bračni par i po troje djece svakoga od njih, počinju živjeti zajedno, situacija djeci izgleda još nevjerojatnija. Carolina najstarija kći Dana (Staci Keanan) jednako kompulzivna koliko i majka, srednja sestra Karen (Angela Watson) ovisnica je o modi, a najmlađi sin Mark (Christopher Castile) je povučen i tih. Frankova su djeca tinejdžer J.T. (Brandon Call), ćudljiva Alicia (Christine Lakin), koju zanimaju insekti i životinje, te bezbrižni Brendan (Josh Byrne). No, iako brzopotezno sastavljena, nova će obitelj veoma brzo to postati i u srcima svakoga od njih.

Slavljena od kritike i voljena od publike, serija „Korak po korak“ često je nazivana i verzijom popularne obiteljske komedije „Brady Bunch“ za devedesete, no njezin topao humor i usredotočenost na nužnost obiteljske sigurnosti ni desetljeće poslije nisu izgubili ništa od svoje privlačnosti, ali ni originalnosti u pristupu čestoj obiteljskoj tematici humorističnih serija. Iako su autori i scenaristi bili odgovorni za to da svaka polusatna epizoda obiluje humorom – koji je, što je neuobičajeno za ovakve serije, često graničio sa sarkazmom i cinizmom – najveće zasluge za uspjeh „Korak po korak“ idu sjajnome komičarskom glumačkom ansamblu. Očito je kako se i mali glumci odlično zabavljaju tijekom portretiranja svojih likova, što je uspješno preneseno i na gledatelje. Prave zvijezde, međutim, ipak su Patrick Duffy, poznat po ulozi u slavnoj sapunici „Dallas“, te Suzanne Sommers.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.