Tarik Filipović

1 protiv 100

Po završetku “Milijunaša”, četvrtkom i nedjeljom na Prvom programu HTV-a, gledat ćemo novi kviz u kojem se jedan natjecatelj, isključivo svojim znanjem, bori protiv stotinu igrača u studiju.

Tarik Filipović

Za sudjelovanje u kvizu punoljetni kandidati iz cijele Hrvatske mogu se prijaviti putem govornog automata, a u studiju prvi se natjecatelj određuje slučajnim odabirom između stotinu igrača.

Tijekom igre natjecatelj može birati između dviju tema, a na svako pitanje ponuđena su mu tri odgovora (A, B, C). Na pitanje najprije u roku od šest sekundi odgovaraju igrači u studiju, a zatim i natjecatelj, koji dalje nastavlja igru samo ako odgovori točno. Za igrače koji nisu ponudili točan odgovor igra završava, a što je veći broj eliminiranih, veća je novčana nagrada za natjecatelja. Na prvom pitanju svaki igrač “vrijedi” 1000 kuna, a što ih je manje njihova “vrijednost” raste. Posljednja dva igrača vrijede 50.000 kuna svaki, a zadnji protivnik – 100.000 kuna.

Ako natjecatelj na pitanje odgovori netočno, ne osvaja ništa i napušta igru, a njegovo mjesto nasuprot voditelju zauzima novi natjecatelj određen također slučajnim odabirom među igračima u studiju.

Osim u slučaju kad su eliminirani svi igrači, natjecatelj tijekom igre ne može odustati, ali su mu na raspolaganju tri džokera: preskok – mogućnost da ne odgovara na jedno od pitanja natjecatelj može koristiti tri puta, no svaki mu se put za 50% smanjuje zarađeni iznos; dvostruko – udvostručenje zarađenog iznosa može koristiti samo jedanput te preskok plus – koji može koristiti nakon što izbaci 80% igrača – to je zamjena jednog od ponuđenih pitanja, ali natjecatelj u tom slučaju ne zna njegovu temu.

Ukoliko natjecatelj igru ne završi tijekom jedne emisije, nastavlja u sljedećoj, a nagrade su isključivo novčane.

Kviz 1 protiv 100 realizira se prema licenci nizozemskog Endemola, na programu Hrvatske televizije bit će od siječnja do lipnja, a na jesen ćemo Tarika Filipovića ponovno gledati u omiljenom “Milijunašu”.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.