Dan D (Big Day)

RTL Televizija, subotom od 2. veljače

Promislite samo na trenutak ili se jednostavno prisjetite kako je to izgledalo u vašem slučaju, koliko je planiranja i brige o detaljima potrebno da bi se organiziralo vjenčanje, bez imalo sumnje jedan od najvažnijih događaja u svačijem životu. Prostorija, haljina, popis uzvanika, hrana, glazba… lista traje i traje te se čini da nikada ne staje. Mjeseci i mjeseci planiranja završavaju proslavom koja počinje i završava jedne jedine večeri! E, ovo nije takvo vjenčanje! Ovo ćemo vjenčanje, odnosno dan u kojemu se ono ima zbiti, razlomiti na više polusatnih epizoda, kroz koje ćemo pratiti radnju zamišljenu na vjenčanju Alice (Marla Sokoloff) i Dannyja (Josh Cooke), u fantastičnoj humorističnoj seriji “Dan D”.

Prošla je skoro godina i pol dana otkad su započele pripreme za vjenčanje Alice i Dannyja i veliki je dan konačno došao! On započinje već u osam sati ujutro u Aliceinu domu, i to ne na najbolji način. Zabrinuta oko svega što bi još trebala učiniti, Alice je pomalo živčana, u čemu joj šeprtljavi Danny nimalo ne pomaže. U susjednoj sobi Dannyjev kum, Jay Skobinsky (Stephen Rannazzisi), i Aliceina starija sestra i kuma, Becca (Miriam Shor), bude se nakon pijane noći koju su proveli zajedno, i za vrijeme koje je Becca popila čašu vode u koju je Skobo bio stavio svoje leće. Dolje u dnevnoj sobi, Aliceina majka Jane (Wendie Mallick) brine se da sve teče po planu, ali izgleda da još uvijek nije s kćeri uspjela izgladiti sukob oko izbora salate. No Alice će izgubiti živce do kraja tek kad je otac Steve (Kurt Fuller) diskretno priupita želi li se doista udati za Dannyja! Upravo u tome trenutku stvari se počinju kotrljati nizbrdo.

Spajajući uvijek plodan humoristični izvor obiteljskih nesuglasica uslijed velikih životnih promjena s jednodnevnim okvirom zbivanja radnje kojom se proslavila akcijska serija „24“, autori Josh Goldsmith i Cathy Yuspa stvorili su originalnu i rijetko dovitljivu seriju „Dan D“, koristeći svaku od njezinih polusatnih epizoda kako bismo pobliže vidjeli sve dobro i loše na Dannyjevom i Aliceinom vjenčanju. Gledajući ovu romantičnu i šarmantnu seriju, lako biste se mogli prisjetiti filmova kao što su „Father of the bride“ ili „Wedding crashers“, ali i pravi užas „Bridezillas“, u onim sekvencama koje oslikavaju pritisak koji vjenčanje nameće svima.

Glumački par oko kojega se ova odlična serija vrti jesu Marla Sokoloff i Josh Cooke. Marlu smo ponajprije zapamtili po ulozi Lucy Hatcher u voljenoj odvjetničkoj seriji „Pravda za sve“, ali je zapažene nastupe ostvarila i u „Kućanicama“, „Prijateljima“ ili „Trećem kamenčiću od Sunca“, među ostalima. Njezin partner Josh Cooke veće je uloge odradio u serijama „Četiri kralja“ i „Committed“, a pojavljivao se i u kultnoj „Bez oduševljenja molim“. Uz njih, glumačku postavu poznata lica Wendie Mallick, Kurta Fullera, Miriam Shor i Stephena Rannazzisija. Svi zajedno, sjajan su ansambl ove nesvakidašnje serije koja je pokazala kako se originalnost može pronaći i u najistrošenijim konceptima, ne zaboravljajući da je u cijeloj priči najvažnija zabava koju pruža gledateljima.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.