Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009. na RTL Televiziji

RTL Televizija dobila je ekskluzivna prava za prikazivanje utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva, koje će se održati u siječnju 2009. u Hrvatskoj.

RTL Televizija time postaje domaći prenositelj događaja koji će se prikazivati diljem svijeta. Produkcijski koncept jamči da će sportski događaj biti produciran posljednjim tehničkim inovacijama specijaliziranim za sportske događaje, što će pridonijeti kvaliteti prijenosa rukometa na televiziji.

Predsjednik Uprave RTL Televizije, Christoph Mainusch, izjavio je: „Iznimno smo ponosni što je RTL Televizija osigurala prava za prijenos utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva. Ovime će RTL Televizija još jednom dokazati kvalitetu prijenosa velikih sportskih događaja. Ovaj događaj, koji će se održati u Hrvatskoj, od velikog je nacionalnog interesa, a mi ćemo osigurati da svijet vidi najbolji rukomet ikad.“

Hrvatska rukometna reprezentacija svojim je uspjesima popularizirala ovaj sport u Hrvatskoj i uvijek iznova privlačila brojne gledatelje. Vlasnici prava na prikazivanje ovog natjecanja, Sportfive, u jakoj su konkurenciji nacionalnih televizija izabrali RTL Televiziju kao najbolju platformu za emitiranje rukometnog prvenstva i dodijelili joj ekskluzivna prava za prikazivanje.

Ovim uspjehom RTL Televizija je dokazala kako samo četiri godine od osnutka u Hrvatskoj može zauzeti dominantnu ulogu i na sportskom polju. Nakon prijenosa boksačkih mečeva Stipe Drviša te kvalifikacijskih utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije za Svjetsko i Europsko prvenstvo u nogometu, RTL Televizija je u prilici svojim gledateljima predstaviti idući vrhunski sportski događaj.

Sportfive je izjavio: „Iz iskustva znamo da rukomet izaziva pravu sportsku groznicu i privlači brojne gledatelje. RTL Televizija je prošlih godina dokazala da sportske spektakle može prenositi na kvalitetan i inovativan način. Stoga se radujemo što smo u RTL Televiziji pronašli novog i snažnog partnera za emitiranje ovog iznimno atraktivnog natjecanja.“

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.