Uvod u anatomiju – četvrta sezona

Serija koja je zahvaljujući nezapamćenom uspjehu diljem svijeta ušla u ekskluzivno društvo kultnih televizijskih projekata, podsjetit će nas kako ni međuljudski odnosi, ni medicina ne mogu biti promatrani crno-bijelo jer pravi je život obojen nijansama sive boje. RTL TV, ponedjeljkom od 17. ožujka.

Uvod u anatomiju

Ova hit-serija, okićena Zlatnim globusom za najbolju dramsku seriju i višestruko nominirana za Emmy, temeljena je na životu doktorice Meredith Grey, koja počinje raditi kao stažistica u zamišljenoj washingtonskoj bolnici, a sa svojim komentarima na početku i kraju svake epizode ima ulogu pripovjedačice. Serija prati ispreplitanje privatnih i poslovnih života i ostalih likova – Meredithinih prijatelja, koji su prošli kroz pakleno, izuzetno iscrpljujuće naukovanje za kirurge. Usprkos napornom dnevnom ritmu, ni njihovi privatni životi ne miruju pa su prisiljeni suočiti se i s ljubomornim dečkima, bolesnim roditeljima, neočekivanim ljubavnim izletima i osobnim dilemama. U cijeloj priči jedno je sigurno – uvijek se mogu osloniti jedni na druge.

U napetoj četvrtoj sezoni, punoj zavrzlama i neočekivanih događanja, u glumačku postavu ulazi glumica Chyler Leigh kao Lexie Grey, nova stažistica u bolnici, koja je ujedno i Meredithina polusestra. Brooke Smith pridružila se glavnoj postavi glumaca ulogom doktorice Erice Hahn.

Cristina, Meredith, Izzie i Alex sada su specijalisti s vlastitom grupom stažista kojima moraju šefovati, a među njima je i George, koji nakon pada ispita ponavlja stažiranje, ali i Meredithina polusestra Lexie Grey. Već prvi dan u bolnici za novopečene specijaliste prilično je kaotičan, a moraju se naviknuti i na novu šeficu, Callie Torres, Georgeovu suprugu. Bailey, nimalo oduševljena što je dr. Webber izabrao Callie, a ne nju, prisiljena je priviknuti se na postojeće stanje. Webber, pak, razmišlja o obnovljenom položaju šefa kirurgije, odlučan da uspješno kombinira posao i privatni život, obzirom na nedavno pomirenje sa suprugom. Cristina se, pak, dva tjedna nakon što ju je Burke ostavio pred samo vjenčanje, vraća s medenog mjeseca s Meredith, kojoj je očajnički trebao bijeg budući da je njezin odnos s Derekom došao u “slijepu ulicu”. Kako bi se oporavila od prekida i navikla na samoću, Cristina se sada odluči osloniti na ono što joj najbolje ide – kirurgiju. Mark Sloan u četvrtoj je sezoni odlučio obnoviti prijateljstvo sa svojim starim prijateljem Derekom, kojem također treba prijateljska podrška nakon Addisonina preseljenja, Burkevog otkaza i poljuljanog odnosa s Meredith. Svakodnevno suočeni s pitanjima života i smrti, novopečeni specijalisti nerijetko utjehu potraže jedni u drugima, ponekad prijateljsku, a katkad i više od toga.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.