Čarobnice – šesta sezona

Najdugovječnija serija s glavnim ženskim ulogama – ČAROBNICE – subotom na Novoj TV

Čarobnice - šesta sezona
Čarobnice se vraćaju i čaraju samo na Novoj TV!

Priču o tri čarobnice Phoebe (Alyssa Milano), Paige (Rose McGowan) i Piper (Holly Marie Combs) čija je zadaća štititi nevine u borbi protiv zla, rijetko tko ne zna, a s njenom popularnošću diljem svijeta malo koja se može mjeriti.

Serija ”Čarobnice”, osim što je osvojila pregršt nagrada među kojima je i nagrada ASCAP za najbolju TV seriju, osvojila je publiku te tako postala najdugovječnija serija na televiziji u kojoj ”glavnu riječ” vode žene. Za dio uspjeha serije vjerojatno su zaslužni i dobri odnosi među samim glumcima, a sama serija je također obilježila privatni život njenih protagonistica.

Serija koja govori o sestrama s nadnaravnim moćima u šestoj sezoni će nas uvesti u tajne magije, te u vječnu borbu između dobra i zla.

Iako su glavne protagonistice omiljene među svojom publikom, glumica Finola Hughes (Patty Halliwell), koja glumi njihovu majku prima najviše pisama fanova od svih glumaca na setu. U ovoj ”ženskoj” seriji do pojave Chrisa Perryja u finalu pete sezone, jedine muške vještice bili su dječaci. ‘Čarobnice’ također imaju i veze s filmskim epom Georgea Lucasa, kultnim ‘Ratovima zvijezda’. U jednoj epizodi, Belthazor (Julian McMahon), kaže: ‘I find your lack of faith disturbing’, inače originalnu rečenicu koju je izrekao sam Darth Vader. Također, šminka demona Belthazora, rađena je prema šminki Dartha Maula, koji se pojavljuje u filmu ‘Ratovi zvijezda: Fantomska prijetnja’. Zanimljiv je također podatak da je ‘Knjiga sjena’ najvrednija stvar na setu. Cijela knjiga je obojena ručno, a teži 4,2 kilograma.

Briana Krausea, koji glumi Lea Wyatta, Juliana McMahona koji glumi Colea Turnera, i Kerra Smitha, kojeg znamo kao agenta Kylea Brodyja, sreća je poslužila tek nakon prve sezone. Naime, sva trojica bili su na audiciji za lik inspektora Andyja Trudeaua, koji se pojavljuje u prvoj sezoni, no nisu prošli.

Na početku sedme sezone, set ‘Čarobnica’ se iz malog studija u Canoga Parku preselio u puno veći Paramountov studio.

Također u prvoj sezoni sestra Prue (Shannen Doherty) je zaposlena na imanju koje nosi ime Buckland. Bucklandovi, točnije Raymond i Rosemary se smatraju prvim ljudima koji su doveli Wicca religiju (neopaganizam, vještičarstvo) u Sjevernu Ameriku.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.