Nova HD

Suradnja B.neta i Nove TV u ponudi HDTV sadržaja
Nova HD u B.netovoj mreži
Nova TV prva je nacionalna televizijska kuća koja će cijeli svoj program emitirati u visokoj razlučivosti (HDTV) te distribuirati ekskluzivno putem B.netove mreže

Nova HD

B.net, vodeći kabelski operator u Hrvatskoj, od početka sljedeće godine komercijalno će ponuditi televizijske programe visoke definicije (HD). Svi korisnici koji žele iskušati prednosti televizije visoke definicije mogu zatražiti aktivaciju usluge XVision HD te među prvim kanalima, ekskluzivno gledati Nova HD, program Nove TV u HDTV-u.
Nova TV će u HD kvaliteti emitirati cijeli svoj program, isključivo putem B.netove mreže, čime Nova TV postaje prva nacionalna televizija koja je napravila taj tehnološki iskorak i prilagodila cijelu svoju produkciju i emitiranje sadržaja zahtjevima novog doba i HD kvaliteti.
– Još od 2005. g. Nova TV ima HD Ready status i spremna je na TV program visoke razlučivosti, koji donosi daleko bolju sliku i savršeniji zvuk. S kanalom Nova HD, Nova TV već danas pokazuje sliku budućnosti – izjavio je Miljenko Logožar, direktor tehnike Nove TV.
– B.net je napravio sve tehnološke pripreme, poput nadogradnje svoje distribucijske mreže na digitalnu tehnologiju, koje nam omogućavaju da sada svim svojim korisnicima koji su odlučili koristiti digitalni prijem ponudimo televizijske programe u mnogo boljoj, visokoj definiciji. Za razliku od pojedinih konkurentskih operatora, prijem programa u HD kvaliteti u slučaju B.neta ne ovisi o njihovim udaljenostima od naših mrežnih centara niti postoje druga tehnološka ograničenja i preduvjeti te vrste pa tu uslugu možemo ponuditi svim svojim korisnicima. Aktivaciju ove usluge svi zainteresirani mogu zatražiti bez naknade do 1. siječnja – izjavio je Adrian Ježina, predsjednik uprave B.neta.
S tehničke strane, B.net će program distribuirati korištenjem HD razlučivosti, u kojoj se također emitira i Nova HD. Korisnici B.neta moći će pratiti nove televizijske programe u HD kvaliteti uz upotrebu novog set top boxa koji omogućava pristup svim naprednim funkcijama u B.netovoj digitalnoj distribucijskoj mreži, poput elektroničkog programskog vodiča (EPG), ali i precizno podešavanje svih postavki vezanih uz HD sadržaje i način na koji se oni prikazuju, što je ovisno o televizijskom prijemniku kojim korisnik raspolaže.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.