Uvod u anatomiju – šesta sezona

Najbolji liječnici bore se za živote pacijenta, ali i svoju budućnost. Njihov život čine drama, ljubav, nadanja, komplikacije…

Uvod u anatomiju

Prisjetimo se pete sezone: Derek pronalazi dnevnike Meredithine majke i njezina reakcija na njih je burna. Cristina započinje vezu sa Owenom Huntom, novim kirurgom u Hitnoj službi. Lexie i ostali stažisti vježbaju jedni na drugima. Meridithina stara prijateljica Sadie dolazi iznenada. Izzie počinje ‘viđati’ preminulog Dennyja. Kad prihvati da su u pitanju halucinacije, dijagnostificiraju joj melanom, koji je i provocirao halucinacije. Derek će napokon zaprositi Meridith u epizodi “Ljubavno pismo u liftu”.

U finalnoj epizodi pete sezone, George se prijavljuje da bude doktor u Iraku, a Izzie ima operaciju tumora. Doktori su zaokupljeni slučajem nepoznatog pacijenta koji je primljen kad ga je udario autobus dok je spašavao ženu na ulici. Nepoznati čovjek pokušava nešto reći, ali ne može, tako da uzima Meredithinu ruku i na njoj piše “007”, broj Jamesa Bonda. Meredith odmah shvaća da je to George, kojeg su svi zvali 007 i vode ga na operaciju. Izzie je loše i njezino srce prestaje raditi u istom trenutku kao i Georgeovo. Njihovi prijatelji čine sve pokušavajući ih vratiti u život. Njihova sudbina bit će otkrivena na početku šeste sezone.

Šesta sezona se nastavlja u vremenskom tijeku od dvije sekunde u odnosu na prethodnu. Izzie se budi poslije kliničke smrti. U isto vrijeme George umire tijekom operacije. Prva epizoda pokriva dane koji slijde nakon Georgeove smrti i postupno prihvaćanje njegovih prijatelja činjenice da njega više nema među živima. Callie daje otkaz, veze Lexie i Marka te Cristine i Owena doživljavaju napredak. Izzie se razvodi od Alexa i napušta Seattle.

Georgovea smrt potresla je bolnički tim i svatko pronalazi način kako se nositi sa smrću kolege i prijatelja. Njegova majka će morati u najtežem trenutku u životu donijeti odluku što učiniti s organima svoga sina. U međuvremenu, šef se mora suočiti s neugodnim iznenađenjem, Derek prima neočekivanu ponudu za posao, a Lexie se sprijateljuje s mladom pacijenticom koja ima ozbiljne ozljede.

Serija “Uvod u anatomiju” je ponijela titulu najgledanijeg programa koji se emitira iza Superbowla u posljednjih 18 godina. Ući će i u anale kao najgledaniji zabavni program na svim američkim TV postajama, što je uspjelo samo posljednjoj epizodi “Prijatelja”. “Uvod u anatomiju” prikazuje se na američkom ABC-ju i serija je ostvarila rejting veći od bilo kojeg drugog programa ove stanice u posljednjih 12 godina.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.