Dona Barbara

Strast, mržnju i ljubav donosi nova telenovela Dona Barbara od 11. lipnja na Novoj TV

Dona Barbara
Dona Barbara - nova telenovela od 11. lipnja u 14:15 sati na Novoj TV

‘Dona Barbara’ je telenovela nastala prema istoimenom romanu Romulosa Gallegosa koji je uspješno ukazao na sukob ruralnog područja Južne Amerike i njenih stanovnika s modernom civilizacijom koja sa sobom donosi nova pravila i zakone. U seriji ‘Dona Barbara’ ovaj sukob mentaliteta predstavit će protagonisti nove telenovele Edith González, Christian Meier i Génesis Rodríguez.

Priča o moćnoj ženi koja je osvojila barbarsku zemlju te zavladala okrunjena svojom mržnjom i pohlepom bila je prikazana u 40-ak zemalja. Dona Barbara dolazi u sukob s utjecajnim pravnikom Santosom Luzardom koji će napokon iščupati iz Barbarinog srca mržnju prema muškarcima koju je osjećala godinama.

Barbarita Guaimarán je mlada djevojka koja je odrasla u siromaštvu i nesretnim okolnostima. Njen otac je bio kapetan starog broda koji je prevozio razna dobra, a nakon smrti majke Barbaritu je odgojila Eustaquia, Indijanka koja se odluči brinuti za nju nakon majčine smrti. Sudbina spoji Barbaru s Asdrúbalom, mladim i obrazovanim avanturistom kojeg je zaposlio njegov otac. Barbara i Asdrubal se ludo zaljube, no zatim Barbara osjeti gorčinu života. Pobunjenici opsjednu brod Barbarinog oca te ubiju njega i Asdrubala. Nemoćna djevojka postaje laki plijen te biva silovana. Polumrtvu, fizički i psihički uništenu djevojku, spasi Eustaquia koja Barbaru nauči tajnama crne magije. Odrastavši u mržnji, Barbara postaje moćna veleposjednica koja ne preže ni pred čim kako bi ostvarila svoje ciljeve. Zavodeći mnoge i potom ih uništavajući Barbara dolazi na glas opasne žderačice muškaraca. No nakon dugo godina pljačkanja, izdaje i zla dolazi i vrijeme naplate, a odvjetnik Santos Luzardo će biti taj koji će prisiliti Donu Barbaru da plati za sva svoja zlodjela.

Nemilosrdna žderačica muškaraca Barbara godinama sije mržnju među lokalnim stanovništvom. Njena žrtva je i Lorenzo Barquero, bogati veleposjednik od kojeg Barbara oduzima zemlju i tako postaje moćna veleposjednica. Iz veze s Lorenzom, Barbara rodi Mariselu koju ostavlja da živi u divljini bez ikakvog dodira s civilizacijom. Njena vladavina bude uzdrmana dolaskom odvjetnika i vlasnika susjedne hacijende ‘Altamire’ koji nakon što se vrati u rodni kraj sazna sve o okrutnosti Done Barbare koja je prisvojila i dio njegove zemlje. Zajedno sa svojim zaposlenicima i vjernim prijateljima Santos započne borbu kako bi vratio ono što mu je Barbara oduzela. No, Santos ni ne pomišlja kako će i on podleći čarima fatalne Barbare. Njegov susret s fatalnom Barbarom u njemu probudi strast koju ne može kontrolirati. Kako bi se oslobodio iz vlasti Barbare, Santos Luzardo svoj spas pronađe u Mariseli koju je odlučio naučiti civiliziranom načinu života. Tako će Santos postati meta Barbarine mržnje i ljutnje, a na hacijendama i tlu Araucae vodit će se okrutna bitka za život iz koje će svatko ponešto naučiti.

Jedna misao o “Dona Barbara”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.