Chuggington

Chuggington

Putujući tračnicama Chuggingtona tri malene lokomotive uče o radu, prijateljstvu i odanosti.

Chuggington

U samom srcu dječje mašte živi zemlja Chuggington u kojoj su vlakovi oživjeli, a baš svi se voze tračnicama. Popularno zvani ‘Chuggeri’ u ovom čarobnom svijetu voze pomoću motora, pa ih ima raznih vrsta, od aerodinamičnih dizel lokomotiva i električnih super-brzih vlakova do trolejbusa i starih parnih strojeva. Tri lokomotive početnice zvane ‘vježbenici’ uče voziti tračnicama i obavljati osnovne zadatke. One su: Vili, nadobudna i ponekad nagla crvena lokomotiva, Borna, lojalni i robusni teretnjak te Koko kojeg njegova brzina i odvažnost često dovode u neprilike. Radi se zapravo o animiranim izdanjima američke, britanske i japanske lokomotive 1960-ih godina. Sav okoliš u ovoj crtanoj seriji je računalno generiran, pa nudi beskonačne mogućnosti za putovanje i istraživanje, a sve to iz vrlo dinamičnih perspektiva.

Chuggington je kreativno ostvarenje Ludoruma, londonske medijske tvrtke posvećene razvoju visoko-kvalitetnih dječjih programa. Vodstvo tvrtke i njegov kreativni tim imaju bogato iskustvo u stvaranju nekih od svjetski najpopularnijih i najedukativnijih crtanih serija poput ‘Tomice i prijatelja’ i ‘Graditelja Boba’, koje su najmlađi hrvatski TV gledatelji upoznali i zavoljeli upravo na Novoj TV. Namijenjena djeci od 3 do 6 godina starosti serija ‘Chuggington’ je premijerno prikazana 22. rujna 2008. na britanskom BBC-ju, a od tada se prikazuje na 137 svjetskih televizija.
– Vjerujemo da su dječji umovi beskrajno skloni oblikovanju, posebno od rođenja do njihove 5. ili 6. godine, i to osobito kada se radi o normama društvenog i emotivnog ponašanja. Zato smo pokušali u svaku epizodu suptilno ugraditi važne životne pouke – kažu autori ove serije.

Chuggeri tako uče vrijednosti odanog prijateljstva, iskrenosti, pažljivog slušanja, ustrajnosti u nedaćama, važnosti dovršavanja započetog, rješavanju sukoba bez nasilja te brojne druge životne vrijednosti. Poput ljudi imaju prave karakterne vrline i mane. Kroz sve svoje pustolovine te vrline nastoje koristiti za dobrobit čitave zajednice Chuggingtona, dok se u isto vrijeme bore protiv svojih sitnih slabosti. Dok uče, ove tri slatke lokomotive uvijek se dobro zabavljaju, a putujući tračnicama Chugingtona pronalaze razumijevanje i prijateljstvo.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.