Novinarka Barbara Štrbac treća na svijetu u veleslalomu

Na Svjetskom novinarskom skijaškom prvenstvu u Argentini treće je mjesto u veleslalomu osvojila novinarka Nove TV Barbara Štrbac.

Barbara Štrbac

Hrvatski su sportaši-novinari, na prvenstvu održanom u Ushuaii, glavnom gradu Ognjene zemlje, osvojili ukupno tri odličja i tako potvrdili da Hrvatskoj, kada je sport u pitanju, teško tko može konkurirati. Riječka dopisnica Nove TV Barbara Štrbac u juniorskoj je konkurenciji osvojila broncu u veleslalomu.
– Na ovogodišnjem 57. svjetskom natjecanju novinara skijaša (SCIJ – Ski Club International des Journalistes) sudjelovalo je 90-ak novinara iz 30 zemalja svijeta i konkurencija je stvarno bila jaka. Ni staza nije bila nimalo laka. Uvjeti su se stalno mijenjali, padao je snijeg, početak staze je bio posebno težak, vrlo strmog nagiba – izjavila je Barbara, koja je na posljednjem natjecanju u Maroku osvojila četvrto mjesto.

Tijekom svakog susreta, osim skijanja, okupljeni novinari upoznaju tradiciju, kulturu, ali i eventualne probleme s kojima se domaćin susreće, pa se može reći da svi susreti imaju i edukativni karakter. Ipak, najveća vrijednost ovakvih susreta jest razmjena iskustava s kolegama iz cijeloga svijeta što i jest primarni cilj te organizacije. Ushuaia je, inače, najjužniji grad na svijetu, ‘na kraju svijeta’, koji su za pripreme prije sezone izabrale brojne reprezentacije. Tamo treniraju i naši predstavnici Ana Jelušić, Natko Zrnčić Dim i Tin Široki, a ove je godine ‘kraj svijeta’ bio poprište i 57. zimskog susreta Međunarodnog kluba novinara skijaša.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.