Zabranjena ljubav

“Zabranjena ljubav” je priča o ljubavi, strasti, spletkama i moći.

Zabranjena ljubav - ekipa prve sezone
Zabranjena ljubav - ekipa prve sezone

Prva hrvatska sapunica u vaše domove donosi zanimljive ljudske sudbine i dramatične događaje koji će vas napetošću i neizvjesnim raspletima ostaviti bez daha. To nije obična sapunica temeljena na sukobu dviju obitelji ili eksploziji gorućih strasti i mračnih intriga, nego mnogo više od toga. Kroz nju ćete upoznati ljudske odnose, emocije i tajne o kojima se drugi nisu usudili progovoriti.

Blizanci Petra Novak (Anita Berisha) i Danijel Lončar (Zoran Pribičević), razdvojeni odmah nakon rođenja, ne znaju jedno za drugo, odrastaju u različitim obiteljima, no povezuje ih snažan osjećaj da im nešto nedostaje zbog čega njihov život nije potpun. Dvadeset godina kasnije sudbonosan susret budi nagomilane osjećaje, Petra i Danijel se zaljubljuju i napokon pronalaze ono ‘nešto’ što im je nedostajalo cijeli život. No kada se otkrije istina, njihova ljubav postaje zabranjena, uništava im snove, otkriva uznemirujuće tajne i budi dugo potiskivane strasti koje su ih razdirale.

Prije dvadeset godina, kada je ostavila Josipa Lončara (Dražen Mikulić) zbog aristokrata Stjepana Novaka (Velimir Čokljat), Viktorija (Sanja Vejnović) je odabrala bogatstvo i sigurnost umjesto ljubavi. Nikada je nije zabrinjavalo što je odmah nakon rođenja razdvojila svoga sina i kćer te tako odlučila o njihovoj sudbini.

Dok je Petra Novak živjela laganim i privilegiranim životom, Danijel Lončar odgajan je u radničkoj obitelji, a odnos između njega i oca bio je veoma buran. Kada ih sudbina spoji, Petra je pred udajom za čovjeka kojega ne voli, a Danijel osumnjičen za ubojstvo koje nije počinio.

Njihova snažna potreba jednoga za drugim dovodi dvije obitelji u sukob, uzrokujući razarajuća neprijateljstva i opasne opsesije. Petra i Danijel moraju se boriti sa svojim osjećajima ili prekršiti najveći društveni tabu. Josip se suočava sa ženom koja mu je uništila život, ugrožavajući stabilnost vlastite obitelji. Tajna prošlosti sustiže Viktoriju te dovodi u opasnost njezino bogatstvo, moć i status.

Zabranjena Ljubav: Danilo Vukčević i Antonija Šola
Danilo Vukčević (Mate Ljubić-Grom) i Antonija Šola (Tina Bauer-Fijan)

Priča je to o ljudima od „krvi i mesa“, o njihovim ljubavima, strastima, o spletkama, o moći. Priča je to o stvarnom životu, o ljudima koji žive pokraj vas, „o onoj obitelji iz susjedstva“. Priča je to „o onoj mladoj policajki“, o onoj crnokosoj gospođi koja stalno nešto spletkari“, „o onoj zgodnoj curi koja lijepo pjeva“, „o onom mladom paru koji žarko želi dijete“, „o onom muškarcu koji godinama nije vidio svoju kćer“…
Živjeli ste s njima, s njihovim strastima, sve ove godine pratili ste njihove živote. Jednostavno – oni su vam se uvukli pod kožu. A oni su Borna (Mario Valentić), Petra, Iva (Marija Kobić), Igor (Dejan Marcikić), Nikola (Marko Čabov), Biserka (Vanja Matujec), Jure (Zoran Gogić), Karolina (Vesna Tominac-Matačić)… Gledali ste kad je netko od njih krenuo svojim putem, vidjeli ste kad je netko nov, baš kao u stvarnom životu, donio sa sobom sve svoje vrline i mane, svoju prošlost koja je, poput uragana, pomela sadašnjost i promijenila budućnost.
A što sve ljubav čini, vidjeli ste kad se u životu simpatične Nade (Nada Rocco), vlasnice kafića Nana, nakon 30 godina pojavio Marinko (Frano Lasić), čovjek koji je, zbog svoje domovine i zbog jedne strašne tajne, velik dio svog života proveo u zatvoru. Marinko je muškarac kojeg Nada nikada nije zaboravila, a Luka (Robert Plemić) je njihov sin, svećenik rastrgan između ljubavi prema Bogu i strasti običnog smrtnika. Kad se njihovoj idili pridruži jedna osoba iz prošlosti, njihovi životi i životi njihovih bližnjih nikada više neće biti isti.
A Tina (Antonija Šola)? Ona se pak, nakon ubojstva svog nesuđenog supruga Zlatka Fijana (Mirsad Tuka), usmjerila na pjevačku karijeru i okrenula potpuno novu stranicu. Ona je ambiciozna mlada žena, u neprestanoj borbi za slavu, a u toj borbi pravila ne postoje, dopušteno je sve.
Hoće li ljubav i želja za bebom mladog para Dunje (Maja Petrin) i Franje (Vladimir Tintor) biti jača od svih životnih izazova koji im prijete? I što se događa kad se jednoj lukavoj ženi poput Karoline, koja na putu do cilja ne preza ni od čega, život preko noći okrene naglavačke?

Jer kad se u živote umiješa prošlost i kad se tajne počinju otkrivati, ništa više nije isto…

Hrvatska sapunica „Zabranjena ljubav” snimljena je prema licenci i u zajedničkoj produkciji RTL Televizije i Fremantle Medije, međunarodno poznate produkcijske kompanije, jedne od najvećih u Europi i među vodećima u svijetu. Riječ je o tvrtki koja potpisuje više od 260 emisija prepoznatljiva naslova u 39 zemalja – „Goli kuhar – Jamie Oliver”, „American Idol”, „Pop Idol”, „Neighbours”, „The Bill”…

„Zabranjena ljubav” se niz godina s velikim uspjehom prikazivala u Njemačkoj, Švedskoj, Indoneziji, Rusiji, Grčkoj, Mađarskoj, gdje je postigla veliku gledanost i prepoznatljiv imidž.

Iako je osnovna priča sapunice univerzalna, radnja je prilagođena mentalitetu zemlje u kojoj se snima, lokalnim problemima i karakteru ljudi. Uloge tumače domaći glumci, snima se na domaćim lokacijama, uz mnogobrojnu ekipu domaćih stručnjaka. Voditelji scenarističkog odjela serije su Gareth James Brookes i Steven Zanoški. Naš poznati televizijski redatelj Zoran Sudar, kreativni producent serije, objedinio je u cjelinu rad četvero redatelja: Milivoja Puhlovskog („Smogovci'”, Berislava Makarovića („Veliki i mali”, „Mačak pod šljemom”), Boštijana Vrhoveca i Karmen Baše. Osim istaknutih imena naših već poznatih glumica i glumaca; Sanje Vejnović, Nade Rocco, Vanje Matujec, Katije Zubčić, Marine Kostelec, Velimira Čokljata, Dražena Mikulića, u „Zabranjenoj ljubavi'” glavne uloge tumače i nekadašnji naturščici, od kojih je nekolicina imala manjeg iskustva u kazalištu i na televiziji.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.