Ni na karti (Off the Map)

Za neke liječnike granice ne postoje.

Dobro došli u “La Ciudad de las Estrellas” (Grad pod zvijezdama), gradić u južnoameričkoj prašumi gdje se smjestila jedna mala slabo opskrbljena klinika s premalo liječnika i osoblja. Upravo na takvo mjesto stiže mlada idealistična doktorica Lily Brenner s kolegama doktorima Minom Minard i Tommyjem Fullerom. Svi zajedno bježe od svojih osobnih strahova, ali nisu jedini s neriješenim emocionalnim problemima. Legendarni i zagonetni Ben Keeton, nekad najmlađi šef kirurgije na UCLA-u sve je napustio i osnovao ovu kliniku. On će zajedno sa svojim pomoćnicima dr. Otisom Coleom , tajanstvenim dr. Ryanom Clarkom i lokalnom liječnicom Zitom Alvarez podučiti pridošle liječnike kako se spašavaju životi u najizazovnijem radnom prostoru u kojem su ikad radili – istovremeno ih provodeći kroz najveću pustolovinu života.

Ovih šest liječnika izgubljenih u vlastitom životu otišlo je na kraj svijeta kako bi se prisjetili razloga zbog kojeg su zapravo odlučili postati liječnici.

dr. Ben Keeton (Martin Henderson)
Keeton je jedan od najvećih humanitaraca današnjice, barem tako misle Mina i Lily. Bio je u braku s Abby s kojom ima kćer, ali one su poginule u nesreći.

dr. Otis Cole (Jason Winston George)
Za Colea svi misle da je kao pas koji puno laje, ali nikad ne grize. Iako je strog u poslu, izvan posla krajnje je drag. Dobar je prijatelj sa Zee i usprkos tomu što su im je odnos započeo kao „prijateljstvo s privilegijama“, on shvati da se u nju zaljubio nakon što ona prekida vezu. Cole je nekada bio ovisnik o morfiju i heroinu, a bomboni mu pomažu da ostane čist. Kad je trebao uzeti heroin protiv boli, bojao se povratka ovisnosti pa je priznao Benu svoj problem. Ben uzima njegov heroin i zauzvrat mu daje bombone.

Zitajalehrena „Zee“ Alverez (Valerie Cruz)
Zee je mama svim doktorima. Nisu joj dragi romantični odnosi na radnome mjestu, ali usprkos tomu održava neobaveznu vezu s Coleom. Kad shvati da je za Cola njihov odnos više od neobavezne veze, prekida s njim, ali ponovno se s njim zbližava kad Cole bude ranjen u akciji spašavanja.

Dr. Lily Brenner (Caroline Dhavernas)
Brennerin je zaručnik poginuo u nesreći na biciklu zbog koje je grize savjest. Privlači ju Ben Keeton, ali se povlači kad shvati da je on ponovno u vezi s Clark. U lokalnom baru upoznaje lokalnom poljoprivrednika Matea i s njim se upusti u vezu, koju prekida kad spozna da na svojoj farmi uzgaja koku. Branner sve želi držati pod kontrolom pa se u početku teško privikava na nepredviđene situacije koje donosi život prašumi.

Dr Ryan Clark (Rachel Lefeaver)
Ryanovi roditelji bili su misionari pa je ona odrasla posvuda po svijetu. Kao osmogodišnje dijete ugrizao ju je zaraženi kukac zbog čega dobila Chagasovu bolest, a dvadeset godina poslije bolest je uzrokovala oštećenje srca koje može dovesti i do njegova zatajenja. Ona je nestalnoj vezi s Benom, sve dok Ben ne odluči prekinuti s prošlosti i potpuno se posvetiti njihovoj vezi. Kad otkrije istinu o njezinoj bolesti, strašno se prepadne i shvati da je zapravo voli.

Dr. Mina Minard (Mamie Gummer)
Mina je liječnica koja voli raditi sama i koja je izgubila samopouzdanje zbog pogrešne dijagnoze koju je postavila pacijentu, dječaku Ericu. Vrlo je ambiciozna, a jednom je za dar od pacijenta dobila kokoš koju je nazvala Dinner. Čini se da ju privlači Cole.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.