Dobra žena (The Good Wife)

U dramskoj seriji „Dobra žena“ glumica Julianna Margulies, dobitnica nagrada Emmy i Zlatni globus, tumači ulogu supruge i majke koja, nakon što joj suprug završi u zatvoru zbog slučaja političke korupcije i seksualnog skandala, hrabro preuzima brigu o obitelji.

Dobra žena

Ne obazirući se na javno poniženje i izdaju supruga Petera (Chris Noth), Alicia Florrick (Julianna Margulies) vraća se svojoj odvjetničkoj karijeri. Kao mlađa partnerica u prestižnoj odvjetničkoj tvrtki u Chicagu, Alicia se pridružuje svom dugogodišnjem prijatelju i kolegi s pravnog fakulteta Willu Gardneru (Josh Charles). Kao partner u tvrtki, Will sa zanimanjem prati kako će se Alicia snaći na poslu nakon trinaestogodišnjeg izbivanja iz sudnice.

Alicia je zahvalna što joj je tvrtkina najbolja parničarka Diane Lockhart (Christine Baranski) ponudila mentorstvo, ali uskoro otkriva da ponuda ima posebne uvjete i shvaća da će do uspjeha morati doći samostalno. Među mladim dvadesetogodišnjim novacima, Alicijin glavni konkurent u borbi za mjesto punopravnog partnera u tvrtki je Cary (Matt Czuchry), diplomac s Harvarda.

Cary je na prvi pogled ljubazan, ali se pod svaku cijenu nastoji domoći slobodnog partnerskog položaja umjesto Alicije. Srećom, Alicia saveznicu nalazi u Kalindi (Archie Banjabi), tvrtkinoj nepokolebljivoj istražiteljici. Svakodnevno jačajući svoje samopouzdanje, Alicia se razvija u snažnu ženu s karijerom koja želi pružiti stabilan dom svojoj djeci, četrnaestogodišnjem Zachu (Graham Phillips) i trinaestogodišnjoj Grace (Makenzie Vega). Nakon mnogo godina Alicia za sobom ostavlja ulogu „dobre žene“ i preuzima sudbinu u vlastite ruke.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.