Svi mrze Chrisa (Everybody Hates Chris)

Novi nastavci serije koju kritičari obožavaju. Od 6. veljače stiže četvrta sezona autorske serije jednog od najboljih američkih komičara.

Svi mrze Chrisa
Četvrtu sezonu sitcoma gledat ćemo u večernjem terminu na Novoj TV

Autorska serija Chrisa Rocka, jednog od najboljih američkih komičara i dobitnika nagrade American Comedy, urnebesni je pogled na vlastito djetinjstvo u kojemu parodira američku mainstream komediju “Svi vole Raymonda”.

Na Novoj TV započinje četvrta sezona serije u kojoj pratimo sve patnje i probleme mladog Chrisa, klinca iz Brooklyna. S imidžem hiphopera čiji su idoli RUN DMC, Chris je čovjek s planom: danju biti dobar u školi, preživjeti drakonske odgojne mjere, biti jedini odrasli u obitelji, a noću …partijati bez posljedica. I dok je prva sezona obuhvaćala razdobljeod 1982. – 1983., druga sezona od 1984. i 1985. godinu, treća 1985. – 1986. god., u četvrtoj sezoni pratimo Chrisove dogodovštine kao srednjoškolca.

Kritičari seriju uspoređuju s “Malcolmom u sredini” zbog komedije koju tvore odrasli likovi, a centralni lik (čiji je narator sam Chris Rock) jedina je ozbiljna osoba u kući.

Svaka epizoda ove nagrađivane serije, i u svojoj četvrtoj sezoni koja se uskoro počinje prikazivati na Novoj TV, počinje riječima ‘Svi mrze…’

Godina je 1986. i Chris (Tyler James Williams) u srednjoj školi otkriva da napokon nije jedini afroamerički učenik i pršti od veselja dok ne sazna da ga je ravnatelj smjestio u jedini potpuno bjelački razred. Njegov prijatelj Greg (Vincent Martella) pohađa drugu školu, no ne zadugo, jer će se prebaciti Chrisu. Hoće li to biti dovoljno da i u ovoj sezoni svi mrze Chrisa? Vjerojatno hoće, jer kao obiteljski ‘dežurni odrasli’ prisiljen je brinuti o Drewu (Tequan Richmond), svom višem i zaštićenijem bratu, i Tonyji (Imani Hakim), obiteljskoj mezimici, dok su roditelji na poslu. Njegov mrki i priprosti otac Julius radi nekoliko poslova paralelno kako bi prehranio obitelj. Dok stroga i britka majka Rochelle radi pola radnog vremena, vodi kućanstvo i zahtjeva da djeca daju najbolje od sebe.

U svom prisjećanju, Chris Rock otkriva ono što njegova obitelj već zna, a to je da će ga njegova bistrina i oštroumnost odvesti daleko. Ali prvo će morati misliti, govoriti i trčati kroz jedno po jedno iskustvo odrastanja kod kuće, u školi i brojne autobuse putem. U višim razredima srednje Chris se muči i s većim problemima, a upoznavanje strogog oca djevojke koju želi odvesti na maturalnu zabavu, samo je jedno u nizu. Namučit će se u pokušajima da se napokon druži s ‘cool’ klincima, te patiti kada pokuša samo jednom varati s lektirom. Upoznat će se s novim pojmovima kao što su Oprah, trava i parkiranje auta u svojoj četvrti te spoznati da se osim zbog ocjena razred može pasti i zbog kašnjenja.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.