Aurora

Traje li sjećanje na prvu ljubav zauvijek?

Aurora

Glavna junakinja ove serije tražit će odgovor na to pitanje kroz više od 130 epizoda jer je njezino srce rastrgano između prošlosti prepune strasti prema Lorenzu i čarobne sadašnjosti sa sinom svoje prve ljubavi. Hoće li Aurora izabrati pravi put, gledatelji RTL Televizije moći će pratiti već od 8. veljače u 14:25 sati.

Lijepa plesačica Aurora zauvijek će upamtiti dan kada se na prvi pogled zaljubila u šarmantnog Lorenza. Ta prava, istinska ljubav trebala je krasiti njihove živote, no umjesto toga, njihova romantična veza bila je osuđena na propast zbog laži i prijevara koje su ih svakodnevno dovodile u iskušenja.

Iz najpoznatije tvornice telenovela, američke produkcijske kuće Telemundo, stiže najnoviji uspješni proizvod koji nosi ime po glavnoj protagonistici – Aurori. Privremeno nastanjena u New Yorku 1990. godine, Aurora Ponce de Leon (Sara Maldonado), mlada djevojka i vrhunska profesionalna plesačica studira u Školi za umjetnost. Jedne večeri Aurora odluči s prijateljicama proslaviti završetak plesnih probi i tada, u baru, upozna Lorenza Lobosa (Jorge Luis Pila), skromnog, strastvenog plesača u kojeg se zaljubi preko ušiju i s kojim provede nezaboravnu večer. Međutim, njezinu prijateljicu, ljubomornu Vanessu (Aylin Mujica) razbjesni njihovo zbližavanje jer je i njoj za oko zapeo privlačni Lorenzo. Zbog toga sljedeći dan tajno pozove Lorenza na Aurorinu raskošnu rođendansku zabavu koju su pripremili njezini bogati roditelji. Lorenzo najprije shvati da mu je Aurora lagala o svom siromašnom podrijetlu, a zatim i svjedoči poljupcu između voljene Aurore i njenog poznanika, zbog čega će ljutito odjuriti sa zabave. Aurora će pokušati razuvjeriti Lorenza da je sve krivo protumačio jer je baš namjeravala objaviti roditeljima i prijateljima da se u njega zaljubila, ali sve će biti uzalud – Lorenzo je povrijeđen i iznevjeren, i više je ne želi vidjeti. Nakon svađe, Aurora se onesvijesti pred ocem Gustavom, fizičarom i priznatim znanstvenikom koji je u stalnoj potrazi za produljivanjem ljudskog života putem zaleđivanja mrtvog tijela (kriogenike). Uz pomoć medicinskih nalaza, Gustavo otkrije da je njegova kći trudna, a s obzirom da Aurora nosi dijete siromašnog plesača, pobrine se da Lorenzo za to nikada ne dozna. Nekoliko mjeseci poslije, Aurora rodi prekrasnu djevojčicu Blancu, ali ubrzo izgubi bitku s nepoznatom bolešću i umre. Gustavova žena Ines ne može prežaliti gubitak kćeri pa zajedno odluče zamrznuti Aurorino tijelo u kapsuli dok ne pronađu lijek za njezinu bolest, riskirajući pritom svoje živote, ali i obiteljsku i profesionalnu reputaciju. U međuvremenu, Lorenzo se oženio Aurorinom prijateljicom Natalijom (Sandra Destenave) te sad živi sa sinom Martinom (Eugenio Siller), studentom medicine koji radi u Gustavovoj klinici, kćerkom Ninom, mladom odlikašicom i posvojenim sinom Cesarom, zgodnim mladićem koji se stalno bori za pažnju. Nakon punih dvadeset godina, Gustavo zaključi da je došlo pravo vrijeme i odluči oživjeti Auroru. Kada se ona probudi, začudi je koliko se promjena dogodilo dok je „spavala“ – tatin pomoćnik Martin izgleda joj kao Lorenzo prije dvadeset godina, njezina kćer Blanca uvjerena je da su njih dvije sestre, a ljubav njenog života, Lorenzo, oženjen je s njezinom prijateljicom…

Producenti ove nadasve uzbudljive sapunice su dosta dugo krili imena glavnih glumaca pa nije ni čudo što su američki i španjolski mediji mjesecima nagađali tko će biti protagonisti. Tek su na službenim stranicama Telemunda otkrili da se među najavljenim glumcima našlo se i ime lijepe Meksikanke Sare Maldonado koja je međunarodnu slavu stekla ulogama u „Oluji u raju“ i „Ljubavi i mržnji“, a kojoj je pripala uloga nesretne Aurore. Ljubav iz Aurorinog prošlog života, Lorenza, glumi šarmantni Kubanac Jorge Luis Pila, našim gledateljicama poznatiji kao Jimmy iz „Anđela i vraga“ te Cristobal iz „Nestale“, dok Lorezovog sina, ljepuškastog i osjećajnog Martina, utjelovljuje Eugenio Siller, meksički glumac koji je ujedno i opjevao pjesmu u uvodnoj špici. Među ostalim glumcima ansambla „Aurore“ su Aylin Mujica kao Vanessa („Marina“ i „Luna – sirena s Kariba“), Sandra Destenave kao Natalia („Marina“), Braulio Castillo kao Gustavo, Karen Senties kao Ines, i mnogi drugi…

Mnogi ljubitelji telenovela diljem svijeta jedva su čekali pogledati prvu epizodu „Aurore“, posebice nakon što su je producenti predstavili kao novitet među dosadašnjim projektima, odnosno kao klasičnu telenovelu punu romantičnih elemenata sa zanimljivim znanstveno-fantastičnim obratom. Autoricu serije, Marcelu Citterio, za pisanje scenarija ove serije potaknuo je uspjeh zanimljive korejske serije „Ledena žena“ o mladoj ženi čije je mrtvo tijelo bilo zaleđeno čak 25 godina u očevoj bolnici, a nakon oživljavanja nije se sjećala niti svojeg zaručnika a kamoli mladosti ili djetinjstva. Tu simbiozu romantike, ljubavi, zlobe i mržnje, autorica je uspješno spojila s elementima znanstvene fantastike, a da je uspjela u tome, dokazuju i podaci o gledanosti premijerne epizode „Aurore“. Naime, prvog studenog prošle godine, u SAD-u je više od 1,3 milijuna ljudi gledalo prvu epizodu, dok je u samo četiri dana gledanost narasla na više od 4,4 milijuna.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Jedna misao o “Aurora”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.