Discovery Dangerman

Nedjeljom od 17.35 sati na RTL Televiziji pratit ćemo novi Discovery serijal Dangerman i svjedočiti nevjerojatnim avanturama Geoffa Mackleyja i njegovog tima. Prva epizoda, od ukupno pet, na rasporedu je 6. veljače.

Discovery Dangerman

Geoff Mackley putuje svijetom, bilježi sve prirodne fenomene i pritom se izlaže opasnostima koje bi ga mogle stajati života. Ekstremne prirodne pojave poput erupcije vulkana, ogromnih valova, ciklona i uragana koji devastiraju gradove, Geoff bilježi na kameri iz najveće moguće blizine kako bi mogao pokazati gledateljima Zemlju u svoj njenoj neobuzdanoj destrukciji i zapanjujućoj ljepoti. U novom Discovery serijalu od pet epizoda, Mackley nas vodi u avanture pokazujući nam svu ekstravaganciju i nesuzdržan bijes prirode koja zahtijeva strahopoštovanje.

U prvoj epizodi Geoff, zajedno s prijateljem Joeom Morganom, u potrazi za savršenom olujom putuje u Tajvan. Tamo svjedoči tajfunu Dujanu koji uništava ribarske brodice u luci i tisuće domova. Tjedan dana kasnije, Goeff snima novi tajfun Maemi u Sjevernoj Koreji. Ta pustolovina ga je umalo stajala glave kada je vjetar otkinuo ogromnu staklenu površinu s pročelja zgrade. Iz Koreje Geoff leti u Sjedinjene Američke Države, gdje se sreće s uraganom Isabel, koji se sručio nad Južnom Karolinom. Zajedno s kolegom Jimom Eddsom, uspijeva ući u srce oluje dok ona podiže more koje se baca na obalni grad. Dok veliki valovi nemilosrdno udaraju po kućama, Jimov auto je zamalo progutalo more, a on bio odnesen snažnim naletom mora.

Zajedno sa stručnjakom za preživljavanje Markom Whetuom i snimateljicom Rachel Wilson, Geoff u drugoj epizodi putuje Transsibirskom željeznicom u Yakutsk, u Sibiriju, te naposljetku kamionom do željenog odredišta – Oimyakon, najhladnijeg mjesta na Zemlji, gdje temperature mogu pasti do minus 71 stupanj celzijusa. Tamo Mark i Geoff postaju prve osobe koja su provele noć u šatoru na minus 34!

U idućoj epizodi Geoff poželi ostvariti svoj životni san i spustiti se u vulkanski krater. Odlazi u državu Vanuatu, na otok Ambryn, koji se nalazi na Tihom oceanu. Plan je bio razapeti kabel s jednog kraja kratera na drugi te tako, iz blizine, viseći na njemu, snimiti lavu. No Geofa i ekipu na otoku zatekne tropska oluja koja se pretvori u ciklon, koji uništi kamp, a njih zarobi na vulkanu pod jakom kišom, otrovnim plinovima i jakim vjetrom punih pet dana.

Nakon razočaranja što se nije spustio u krater Marum vulkana, Geoff putuje do Erte Ale vulkana, koji se nalazi u srcu Etiopije. I ovoga puta s njim kreću Mark i Rachel. Nakon uzbudljivog putovanja kroz teritorij prepun bandita, tim stiže na odredište. Geoff se spušta u vulkan s prijetećom lavom. Alarmantni trenutak dogodi se kada ga tim ne uspijeva izvući i plamtećeg grotla.

U posljednjoj epizodi Goeff je u Australiji, gdje odluči napraviti oklopno vozilo, koje će mu pomoći da se uputi u samo srce oluja i ciklona. Ekipa avanturista stiže u Broome, na sjeverozapadu Australije, gdje počinje sezona ciklona, baš kao i njihova nova pustolovina.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.