Saznajte kako završava 1001 noć!

Samo za vas, dragi posjetitelji i vjerni čitatelji našeg portala, “škicnuli” smo posljednjih deset epizoda 1001. noći. U tekstu koji slijedi možete pročitati što će se sve događati od 81. do 90. epizode (odnosno – od 140. do 180. epizode, budući da RTL prikazuje pola epizode dnevno!), koja će na RTL Televiziji biti prikazana 15. ožujka. Za one koji ne žele unaprijed znati što će se događati dalje, savjetujemo da ne čitaju ostatak teksta…

Šeherezada i Benu

Bijesna Eda otići će k Burhanu i Nadidi te Nadidi, koja joj otvara vrata, ispričati na koji je način Šeherezada došla do novca za liječenje sina. Istovremeno, pijana Benu, u namjeri da uhvati Kerema u hotelu s drugom ženom, uspjet će se uvaliti u još jedan skandal kad Kerema, Onura i Burhana prekine usred poslovnog sastanka s novim klijentima. Misleći da je pogriješila te da je Kerem ne vara, ponovno će utjehu pronaći u alkoholu. Nadida će ispričati Burhanu Šeherezadinu tajnu te se jako naljutiti na njega jer joj te davne večeri nije pomogao i posudio joj novac. Benu i Kerem pomirit će se uz njezino obećanje da će otići na liječenje. Kerem će od Onura doznati da je Benu nazvala nepoznata žena i rekla joj da je suprug vara, pa će on odmah upozoriti Edu da se zauvijek makne od njega. Sljedećeg jutra zaštitari će na ulazu obavijestiti Edu da više ne radi u ‘Binjapiju’. Ljuta i šokirana, ona će razbacati svoje privatne stvari u dvorištu firme i demonstrativno otići u posjet prijateljici, koja će telefonski reći Benu da je Kerem vara. Kasnije će otići kod Benu u kliniku, no naići će Melek te spriječiti Edu da progovori. Benu će sve teže izdržavati bez alkohola.

Kerem je upucan!

Zaljubljeni Mert ponovno će se miješati u Melekin i Burakov odnos. Ahu je sretna zbog razvoda, a Fusun će se osjećati tjeskobno zbog napetosti koja vlada u kući, budući da joj nitko ne želi reći o čemu se radi. Firdevs pritišće Onura da vrati Šeherezadu i djecu u vilu. Svi su šokirani tajnom o “crnoj noći” koja je izašla na vidjelo, a Kerem se kaje što je doprinio tome. Šeherezada, Onur i Burhan konačno će otvoreno razgovarati.
Nadidi će pozliti od svih tih napetih situacija. Otići će u bolnicu na magnetsku rezonancu (snimanje glave), no uplašit će se i odustati. Ukućani ubrzo shvaćaju da joj je ozbiljno potrebna pomoć jer je počela zaboravljati i brkati stvari. Onur će, zbog sumnje da je otkrio Edi istinu o “crnoj noći”, željeti prekinuti partnerstvo s Keremom. Benu će na mobitel nazvati Kerema kako bi mu se ispričala. U trenutku dok Kerem razgovara s Benu Eda će s prigušivačem za pištolj pucati u Kerema. Nakon stravične nesreće Eda bježi s mjesta događaja, a sve sumnje padaju na Onura, koji se prethodno potukao s Keremom. Raskrinkana Eda nestaje bez traga i glasa te mijenja identitete. Zaposlit će se kao dadilja jednom djetetu, curici, te je mučiti!

Eda će nekoliko puta mijenjati identitet

Izrešetan mecima, Keren leži u lokvi krvi, dok mu život visi o koncu. Svi su zabrinuti zbog Keremovog stanja jer ne znaju hoće li preživjeti. Onur će tražiti Šeherezadu, dok će ona s Kanom izvan Istanbula planirati novi početak. Policija i dalje traga za Keremovim napadačima, a Šeherezada je u potrazi za Kanom koji je odjednom nestao. Njezina sljedeća briga je pokretanje postupka za rastavu braka. Kad se Kerem probudi, govori policijskom inspektoru da ga je upucala Eda te da su bili ljubavnici. Svi koji su optužili Onura da je pucao u Kerema sada mu zbog toga ne mogu pogledati u oči. Burhan je zabrinut zbog Nadidinih sve češćih glavobolja. Pored toga, bijesan je na Onura pa se odlučuje na radikalan potez. Edu terete za krađu i ubojstvo. Nakon saslušanja u policiji Onur je oslobođen svake sumnje. Edine manžetne zaboravljene u Keremovoj kući novi su udarac za Benu. Naime, stiže joj pošiljka s pismom i manžetnom, a iako već nekoliko dana nije okusila alkohol, ponovno se odaje tom poroku. Burhan i Nadida su sluđeni od svih događaja. Ali Kemal pokreće novi posao i priređuje iznenađenje za Fusun – prvo joj je kupio automobil, a potom i zakazao vjenčanje!

Ali Kemal će imati problema s kockarskim dugovima

Iako je odbacila prošlost, Šeherezada intenzivno razmišlja kako da se osveti Onuru. Zbog grižnje savjesti, Kerem pokušava izgladiti odnos s Benu i Onurom. Benu sa suzama u očima moli Onura za oproštaj. Nadidino zdravlje će se pogoršavati, ali ona odbija ići na operaciju. Ali Kemal i Gani postat će ovisni o kockanju. Nadida je sretna što joj je Šeherezada dovela Kana u posjet. Šeherezada je pokušava uvjeriti da ode na operaciju. Novi udvarač Engin zadobija Šeherezadinu naklonost, a Onur gubi svaku nadu da će se pomiriti s njom. Eda će pokušati pobjeći iz zemlje, a Nadida će ipak otići na operaciju. Ali Kemal će imati velikih problema zbog nagomilanih kockarskih dugova. Želeći da pobjegne od prošlosti, Šeherezada razmišlja o tome da se uda za Engina. Kerem je zapao u bezizlaznu situaciju. Onur se zaželio Kana, a Šeherezada je odlučna da se uda za Engina. Burhan ne izlazi iz bolnice, čekajući da se Nadida probudi poslije operacije. Ali Kemalu i Ganiju prijete zbog kockarskih dugova. Policija steže krug oko Ede. Šeherezada je uznemirena jer se pojavila Enginova bivša žena.

Šeherezada će se umalo udati za Engina!

Šeherezada je hladna prema Onuru, koji je došao po Kana. Enginova bivša žena, Beza, pokušavat će se domoći Šeherezadinog bogatstva te smišlja pakleni plan. U jednom tabloidu osvanula je vijest da je Eda glavna osumnjičena za ubojstvo te ona sada razmišlja o jednom stravičnom koraku. Kerem je odlučan u tome da će se razvesti od Benu. Zabrinuta Šeherezada zove Onura da joj pomogne jer ima problema s Enginom. Benu je iznenađena i zbunjena zbog Keremove odluke da podnese zahtjev za razvod. Šeherezada pristaje udati se za Engina, a Beza mijenja taktiku. Enginov život se komplicira u trenutku kad želi Šeherezadi pokloniti prsten. Prije nego što počini samoubojstvo, Eda će nazvati Šeherezadu, otkriti joj istinu o tome kako joj je otrovala čaj te je prokleti svojom mržnjom.
Onur je očajan jer je Šeherezada pristala udati se za Engina. Benu je odlučna da započne novi život, i odlazi na dugo putovanje u Ameriku, ali Kerem čini sve da je ponovno vrati. Ispratio je Benu na let za Ameriku. Benu nije ni slutila da će i on ući u avion. Ugledavši Kerema u avionu, Benu mu pada u zagrljaj. Kan bježi s maminog vjenčanja, i odlazi kod Onura. Izenađen Onur s Kanom i Nilufer odlazi na Šeherezadino vjenčanje. U trenutku kad je trebala izgovoriti sudbonosno Da, Kan, Onur i Nilufer prekidaju vjenčanje. Vidjevši ih, Engin govori Šeherezadi da ide kod njih jer su oni njezina obitelj. Presretna Šeherezada kreće u zagrljaj Onuru…

Jedna misao o “Saznajte kako završava 1001 noć!”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.