Žiri Masterchefa kuhao za slavne

Predstavljamo stručni žiri Masterchefa Hrvatska. Najbolji hrvatski majstori kuhinje Tomislav Gretić i Mate Janković te publicist Radovan Marčić ocjenjivat će kandidate u showu Nove TV. Portrete članova žirija, čiji je zadatak natjecatelje oblikovati svojim iskusnim savjetima u vrhunske i hvaljene šefove kuhinje, pročitajte u nastavku.

Masterchef - tročlani žiri

TOMISLAV GRETIĆ

Hrana koju pripremate odražava Vaš misaoni proces, Vaš ukus… Vas čitave. Vaši najdublji osjećaji i misli, posluženi drugome – ništa ne ostaje skriveno.

Tomislav Gretić jedan je od najznačajnijih predstavnika ‘nouvelle cousine’ u Hrvatskoj i jedan od rijetkih šefova kuhinje u ekskluzivnim restoranima koji u svojoj kuhinji zaista i kuha, a ne samo delegira. Vodio je domaće restorane, kao i one u Europi i svijetu, a posljednjih nekoliko godina živi i radi u Hrvatskoj. Trenutno je zaposlen u luksuznom rovinjskom hotelu Monte Mulini. Uz Matu Jankovića, Denisa Zembu i Marina Rendića, jedan je od nositelja novije hrvatske gastro scene koja zahvaljujući njihovom vizionarskom pristupu doživljava svoj preporod. U ciriškom hotelu Dolder Grand Tom je kuhao za Rolling Stonese, Stinga, U2, Depeche Mode, Billa Clintona, a jednom tjedno u restoran je dolazila i Tina Turner.

O svojoj ulozi žirija u MasterChefu Hrvatska Tomislav izjavljuje: “Bit ću strog, ali pravedan. Svoje znanje i iskustvo rado ću podijeliti s talentiranim natjecateljima, ali od budućeg MasterChefa imam velika očekivanja.”

MATE JANKOVIĆ

Da bi netko postao vrhunski kuhar, uz talent koji eventualno ima, mora biti spreman na rad i odricanje. To je posao s kojim živite od 0-24, jedino tako se od prosječnog može postati nešto više.

Mate Janković jedan je od najmlađih šefova kuhinje u Hrvatskoj, a iskustvo je stekao radom u prestižnim restoranima (The Fairmont na Bermudama, Bevanda i Baltazar u Hrvatskoj). Mate u svojoj kuhinji inzistira na autohtonim, sezonskim i organski uzgojenim namirnicama. Ovaj vrhunski majstor kuhinje voli koketiranje s eklektičnom kuhinjom. Mate predvodi novi hrvatski kulinarski val, a tek su mu 32 godine. Kuhao je za sve hrvatske predsjednike, njujorškog gradonačelnika Giulianija, Catherine Zeta Jones i Michaela Douglasa, Paula Allena te mnoge druge.

O svojoj ulozi žirija u MasterChefu Hrvatska Mate izjavljuje: “U kuhinji želim vidjeti da se natjecatelji trude, da im je stalo, da budu kreativni i maštoviti, a kao član žirija bit ću nepopustljiv i zahtjevan.”

RADOVAN MARČIĆ

Istraživač uvala i tanjura, vječno zaljubljen u more i kuhinju.

Radovan Marčić, redatelj i maritimni pisac, na pozornicu je postavio pedesetak kazališnih predstava. Piše scenarije, režira reklamne i dokumentarne filmove i producira. Petnaest godina je urednik i jedan je od pokretača u nautičkom magazinu ‘More’. Radovan je često i moderator tematskih večeri u restoranima, radi i kao savjetnik za gastronomsku strategiju, te kreator jelovnika. U njegov opus spadaju naslovi: ‘Peljar hrvatskog Jadrana’, ‘1300 planova luka, lučica i uvala hrvatskog Jadrana’, ‘Poslanice sladokuscima’ te ‘Gustoza đita’ koja je prevedena na četiri strana jezika. Njegovi tekstovi o kazalištu, moru i gastronomiji objavljeni su u mnogim revijama, tjednicima i dnevnom tisku. Radovan Marčić uredio je dvadesetak knjiga za razne izdavače, a najviše na temu mora i gastronomije. Gastrokritičar i član žirija MasterChef Hrvatska živi dijelom u Zagrebu dijelom u Malom Lošinju.

O svojoj ulozi žirija u MasterChefu Hrvatska Radovan izjavljuje: “Nastojat ću savjetima pomoći natjecateljima showa kako bi u konačnici ostvarili svoj cilj, no širom otvorenih očiju i okusima pristupit ću njihovim jelima i oštro osuditi svaku grešku koja će se naći na njihovom putu do titule Masterchefa. Kuhanje je veliko umijeće, a može postati i istinska umjetnost.”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.