TOP 50 pred izazovima Masterchefa

Show Masterchef Hrvatska počeo je snimanje s 50 kandidata koji ulaze u emisiju koju će gledatelji Nove TV moći pratiti od ovog proljeća.

Masterchef Hrvatska

Od 1500 natjecatelja koliko ih se prijavilo na Masterchef Hrvatska, 100 hrvatskih talenata pristupilo je audicijama i dobilo priliku ostvariti svoje gastro snove, no samo najboljih 50 ušlo je u prvi krug showa čije je snimanje ovih dana započelo u prostorijama tvornice ‘Končar’ u Sesvetama. Masterchef pregaču dobilo je 18 žena i 32 muškarca koji su na set ovog najkreativnijeg showa došli iz raznih krajeva Hrvatske.
Izazovi s kojima se natjecatelji moraju suočiti za prolazak dalje uključuju utrku s vremenom, maštovitost, vještinu baratanja s namirnicama i kuharskim priborom, a između ostalog morat će proći i test kreativnosti. Prvi u nizu izazova s kojim će se morati suočiti TOP 50 natjecatelja pred stručnim žirijem Gretić – Janković – Marčić uključuje pravilno baratanje i vještinu rezanja nožem.
Natjecatelji iz Zagreba, Koprivnice, Rijeke, Varaždina, Splita, Sesveta, Samobora, Petrijevaca, Velike Gorice, Trogira, Kutine, Matulja, Čakovca, Pleternice, Šibenika, Makarske, Nove Gradiške, Karlovca našli su se prvi puta na jednom mjestu, spremni suočiti se s tročlanim žirijem na setu Masterchefa.
Frizer, grafički dizajner, konobar, vozač, zaštitar, brodostrojar, šminker, ekonomist, obrtnik, arhitekt, profesor, grafičar, menadžer, automehaničar, umjetnik, trgovac, student, ribar, elektroničar, informatičar, komercijalist, grafički dizajner, hotelijersko-turistički tehničar, građevinar samo su neka od zanimanja natjecatelja koji su svoja kulinarska umijeća došli prezentirati u popularnom showu.
Nabavka kvalitetnih namirnica, priprema tematskih jela poput mesnih, ribljih, kuhanje s ograničenim količinama namirnica, te borba se za prolazak pred gostujućim članom žirija samo su neki od izazova s kojima će se morati suočiti budući Masterchef. Od ovog proljeća kroz trinaest tjedana gledatelji Nove TV imat će priliku pratiti jedinstvenu i uzbudljivu utrku za titulom prvog hrvatskog Masterchefa.

2 misli o “TOP 50 pred izazovima Masterchefa”

  1. Hi, i još nešto…
    zbog čega žiri mora probati jela na stojeć ? pa gdje se to jede na stojeć ?
    Zar vi ne vidite da je to nepraktično. Posjednite kršteno ljude za stol
    i ponudite im jelo… neka jedu kao cijeli svijet…
    istina, kuhari u kuhinji kušaju hranu na stojeć jer i kuhaju stojeći,
    ali, ovo nema veze s tim i
    neka konačno taj žiri počme komentirati suvislo ponuđena jela jer
    reći za jelo da mu fali soli je strašno individualno (ne kad je presoljeno)
    i zbog toga postoji i sol i papar na svakom stolu u restoranu.
    Mislim da su potrebni edukativni komentari, oni od kojih ćemo svi
    nešto naučiti, jer, složiti ćete se sa mnom da je osim zabave cilj svakog
    show-a i edukacija…..valda

  2. Hi, nevjerovatno kako se jedna skupa produkcija može sustavno upropaštavati lošom režijom i beskrajnim mixevima koji baš ničemu
    ne služe (ili netko u režiji misli kako će “otkriti” nešto novo ili bolje od
    BBC-a ili neke poznate kuće). Pa učite se kod njih ljudi. Gdje ste ikada
    vidjeli i jedan mix u Jamie Oliver-u, ili Gordon Ramsay-u ili ne daj bože
    Heston Bloomental-u , Lidije Bastijanich itd, itd.
    Valda je cilj osim da se vi uživate “igrati” mixerom da auditorij nešto
    vidi, nauči ? ili nije ? Pa tko može uopće percipirati, shvatiti što je na
    tanjuru kad scena traje 1 sekundu ? ili vi ne želite da se vidi što je na
    tanjuru ? pa što je onda cilj ?
    Pozdrav uz poštovanje

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.