CSI – šesta sezona

U gradu kocke svima se može posrećiti, ali ne i zločincima kada je CSI na zadatku.

CSI - šesta sezona

CSI je prvo i originalno izdanje globalnog televizijskog fenomena. Kriminalistička drama o grupi istražitelja koji forenzičkim metodama pronalaze dokaze na neočekivanim i skrivenim mjestima i tako razotkrivaju zločinice, počela se prikazivati 2000., a nakon 11 godina, CSI: Las Vegas i dalje je najgledanija serija na svijetu. Veliki uspjeh originalnog tima kroz godine je iznjedrio još CSI izdanja – CSI: Miami i CSI: NY, no skupina istražitelja iz Las Vegasa pronaći će posebno mjesto u televizijskoj povijesti jer je posijala sjeme koje se izrodilo u veliku CSI franšizu. Svaka od tih serija danas je otkupljena u preko 200 zemalja, što dokazuje da im nema premca.

Autor Anthony E. Zuiker i producent Jerry Bruckheimer zasigurno nisu ni sanjali da će serija o skupini detektiva koji suvremenim metodama rješavaju zločine u gradu kocke postići ovakvu svjetsku slavu i popularnost, a jednoj od najvećih američkih i svjetskih televizijskih kuća donijeti toliko zaradu i postati jedan od njenih zaštitinih znakova. Tijekom 11 sezona i isto toliko godina nemoguće je nabrojati koliko je puta serija bila nominirana za televizijska priznanja. Pedeset osvojenih nagrada i preko stotinu nominacija dovoljno govore da je CSI u svijetu struke cjenjenija serija od bilo koje druge. Osvojila je sve značajne televizijske nagrade – Zlatne globuse, ASCAP Awards, ASC Awards, Saturn Awardsa Screen Actors Guild Awards pa i Emmy i prestižnu nagradu Monte Carlo TV Festivala, na kojem je prošle godine dobila priznanje za najgledaniju dramsku seriju u svijetu.

U gradu lažnih nada ništa nije onako kako se čini, na malo stvari možete računati, ali na jednu možete uvijek – CSi tim koji se kroz zavjese neistina, skrivenih namjera, prašinu obmane i neonska svjetla prijevare probija do istine i pravde. Las Vegas je grad instant-uspjeha, prepun igara na sreću za one naivne i sretne, krcat posjetiteljima koji su laka meta različitih vrsta zlikovaca, uvjerenih da je Las Vegas meka kriminala i da nikada neće biti uhvaćeni. Na njihovu veliku žalost, tu je odjel lasvegaške policije, CSI tim koji svoju noćnu šihtu odrađuje revno i vrlo učinkovito, kvareći planove pokvarenjacima, prevarantima, odmetnicima i ubojicama. CSI ekipa prikuplja tragove, analizira ih i slaže poput mozaika kako bi misterij bio razriješen. Na čelu ekipe nalazi se Gill Grissom (William Petersen), koji s gotovo opsesivnom predanošću prema misiji pronalaženja dokaza, činjenica i tragova vodi svoj tim. Samohrana majka Catherine Willows (Marg Helgenberger) njegova je zamjenica. Nick Stokes (George Eads) prava je dobričina koja se poistovjećuje sa žrtvama gnjusnih zločina. Greg Sanders (Eric Szmanda) otkačeni je bivši analitičar koji postaje istražitelj na terenu, a ostak ekipe čine Sara Sidle (Jorja Fox) i Warrick Brown (Gary Dourdan). CSI ekipa blisko surađuje s kapetanom Jimom Brassom (Paul Guilfoyle), bivšim šefom koji sada radi za drugi odjel.

Osporavana od strane istražiteljske struke, ali voljena i hvaljena od televizijske, i kritike i gledatelja, CSI je bila i ostala serija koja inspirira i fascinira te pobuđuje osude, rasprave i analize. No jedno je sigurno, kada gledate CSI, znate da prisustvujete jednoj od najboljih televizijskih serija u povijesti pa stoga ne propustite nove epizode 6. sezone na RTL Televiziji svakog četvrtka od 21:45 sati.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.