Laži mi – druga sezona

Gledat ćemo drugu sezonu intrigantne dramske serije Laži mi, nadahnute znanstvenim otkrićima dr. Paula Ekmana, psihologa iz stvarnog života koji zna čitati tragove s ljudskog lica, tijela i glasa, i na taj način otkrivati istinu i laž u kriminalističkim istragama.

Laži mi - druga sezona

Dr. Cal Lightman (Tim Roth) vodeći je svjetski stručnjak za prijevaru. Lažete li Lightmanu, on će vam to vidjeti na licu ili vašem držanju, ili će čuti u vašem glasu. Ako slegnete ramenom, okrenete ruku ili samo mrvicu podignete gornju usnu, Lightman će uočiti laž. Analizom izražaja lica i nesvjesnog jezika tijela može pročitati različite osjećaje, od skrivene ljutnje i seksualne privlačnosti do ljubomore. Na poslu stječe znanje i vještinu stručnog zavaravanja drugih, kao i otkrivanja laži. Ali kao što Lightman dobro zna, njegova je znanstvena sposobnost ujedno blagoslov i kletva u njegovu osobnom životu, gdje članovi obitelji i prijatelji jedni druge obmanjuju jednako kao što to čine zločinci i stranci.
Lightman predvodi tim stručnjaka u tvrtki Lightman Group, koja pomaže FBI-u, vladinim agencijama i lokalnoj policiji u najtežim slučajevima. Dr. Gillian Foster (Kelli Williams) darovita je psihologinja i Lightmanova poslovna partnerica, koja unosi ravnotežu u partnerstvo, sagledavajući širu sliku, dok se Lightman usredotočuje na detalje. Njemu je potrebno njezino vodstvo i uvid u ljudsko ponašanje, znao on to ili ne. Eli Loker (Brendan Hines) Lightmanov je vodeći istraživač. Toliko mu smeta ljudska sklonost laganju da obično prakticira „radikalnu iskrenost“, kako je on naziva. Kaže sve što mu je na umu i često ispašta zbog toga. Ria Torres (Monica Raymund) najnovija je članica agencije i jedna od nekolicine „prirodnih talenata“ na polju otkrivanja prijevare. Njezina sirova, neškolovana sposobnost čitanja ljudi čini je snagom na koju treba računati.

U prošloj sezoni istraga o podmetnutom požaru spojila je Lightmana s bivšom ženom, pomoćnicom državnog odvjetnika Zoe Landau (Jennifer Beals), dok je agent FBI-a Ben Reynolds (Mekhi Phifer) postao stalni partner u tvrtki Lightman Group, nakon što im je pomogao da otkriju i ulove serijskog silovatelja i bombaša odgovornog za napade na području Washingtona.
Druga sezona nastavlja se s novim slučajevima, novim lažima i situacijama koje mijenjaju život, s kojima se Lightman Group suočava dok nailazi na nove slučajeve, uključujući ženu s poremećajem višestruke osobnosti (Erika Christensen), čije laži u jednoj osobnosti mogu biti istina u drugoj. Osim toga, Lightman će rješavati ubojstvo dok mu tijekom talačke krize prijete pištoljem. Također će se boriti sa svojim konkurentom koji izaziva nevolje i stvara napetosti među Lightmanovim zaposlenicima. Ti slučajevi od tima zahtijevaju da traži dalje i dublje, ne samo kako bi se utvrdilo tko laže nego i zašto. U osobnom životu, Fosteričin se brak raspadne i ona istražuje kako je to živjeti sama, dok se Lightman nastoji pomiriti s vlastitom zagonetnom prošlošću.
Autor serije je Samuel Baum, izvršni producenti Shawn Ryan, Brian Grazer, David Nevins, Daniel Voll, Samuel Baum, Dan Sackheim, Vahan Moosekian, Liz Craft i Sarah Fain.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.