Ezel – druga sezona

Došlo je vrijeme da svatko odabere na čiju će stranu stati, koga podržati – anđela ili vraga, zatvorenika pokajnika ili okrutnog ubojicu, ljubav ili osvetu!

Ezel i Ejšan - druga sezona
Ezel i Ejšan u drugoj sezoni Ezela

„Danas sam se našao na mostu ispod kojeg je gorjela vatra. Ispred mene je bio vrag, iza mene anđeo. Koga ću poduprijeti? Na čijoj sam strani? Ljubavi ili osvete? Bivšeg zatvorenika ili okrutnog ubojice? I vrag i Anđeo uvijek nas tjeraju da baš u svemu moramo odabrati samo jedno. No nitko ne govori da postoji treća opcija – skok u vatru!“ – Ezel

RTL Televizija s ponosom najavljuje novu sezonu iznimno popularne turske dramsko-kriminalističke serije „Ezel“, koja donosi još uzbudljivija iznenađenja u životima četvero donedavno najboljih prijatelja. U samoj završnici prve sezone doznali smo da zacrtani osvetnički plan glavnog lika nije urodio plodom jer, osim što je izgubio prijatelje i ljubav svog života, Ezel je dobio još većeg neprijatelja. Gledatelji će ubrzo doznati hoće li pravda ipak biti zadovoljena jer će se novi nastavci druge sezone premijerno početi prikazivati već od ovog ponedjeljka, 28. veljače u 20.55 sati.

Nakon što je prijateljima i obitelji osobno rekao pravu istinu o svojoj prošlosti i boravku u zatvoru kao Omer, Ezel (Kenan İmirzalıoğlu) više nema što izgubiti. S druge strane, Ejšan (Cansu Dere), kojoj Ezel jedinoj taji svoj pravi identitet, su izdali svi prijatelji, suprug i obitelj. Dok trpi tešku bol zbog gubitka sestre Bahar, utjehu pronalazi u svom novom cilju – osveti. Na nagovor prijatelja, Džegiz (Yiğit Özşener) se dobrovoljno vrati u zatvor u nadi da će mu sud smanjiti kaznu, a Ali više nema snage braniti se sam od neprijatelja. Bez obzira što njegov plan nije završio onako kako je htio, Ezel odluči stati nasuprot najvećem neprijatelju ujaka Ramiza, Kenanu Birkanu (Haluk Bilginer), i doznati zbog čega im ovaj prijeti smrću. Došlo je vrijeme za početak nove igre u kojoj će igrači igrati po novim pravilima!

Međutim, udružene snage Ezela, Ramiza i ostalih nikako se ne mogu nositi s Kenanovim moćima. Svaki njihov novi potez završi neuspješno jer je lukavi Kenan uvijek korak ispred. On je osvetoljubivi, uglađeni gospodin koji ne popušta nikome i ništa ne zaboravlja, a pošteđen nije ni ujak Ramiz s kojim ga veže prijateljstvo još iz mladenačkih dana kada su se sasvim slučajno sreli na željezničkom kolodvoru i kasnije postali nepobjedivi duo. Međutim, nakon nekog vremena, obojicu su zadesili neugodni događaji koji su ih razdvojili i do krvi posvadili. Pomirenja nema na vidiku, već samo ružna i krvava borba za opstanak. Stoga ovoga puta Ezel neće ići u borbu motiviran osvetom, nego će se boriti za svoje najdraže, za obitelj i prijatelje, makar po cijenu smrti. Nakon svega što je prošao u životu, Ezel opet posumnja u Ramizovu čestitost zbog čega će se teško odlučiti na čiju stranu stati – Ramizovu ili Kenanovu. I Ezelova ljubav prema Ejšan tapka u mraku, bez ijednog tračka nade za zajednički život. Njih dvoje su odabrali različite putove, svatko je krenuo na svoju stranu, a jedini način da budu zajedno je, kako bi se ujak Ramiz pjesnički izrazio, da u isto vrijeme skoče s mosta ispod kojeg tinja vatra. No zasad to nije moguće jer prošlost koči budućnost, a niti jedno od njih se ne može prepustiti osjećajima…

Ezel i ekipa vraćaju se u drugoj sezoni!

Uspješnoj glumačkoj ekipi, koja je već u prvoj sezoni bila nagrađena za neizmjeran doprinos turskom glumištu, poput priznanja „Bijeli anđeo“ za najbolju televizijsku dramsku seriju, režiju i glumu, pridružili su se novi glumci, još poznatiji turskoj, ali i europskoj javnosti. Nakon više od tri mjeseca držanja u tajnosti, krajem ljeta prošle godine produkcijska kuća „Ay Yapim“ objavila je medijima da će poznati turski glumac Haluk Bilginer utjeloviti novog negativca u seriji, Kenana Birkana, markantnog gospodina kojem je srce puno gnjeva i osvetoljubivosti. Haluk Bilginer doajen je turskog glumišta koji se izvan domovine proslavio glumeći u Britanskom teatru u mjuziklima i predstavama „My Fair Lady“, „Macbeth“, „Pal Joey“ i „Fantom u Operi“, ali i u televizijskim serijama „Eastenders“, „Glory boys“ i The Bill“. Producenti serije „Ezel“ bili su toliko impresionirani Bilginerovim glumačkim iskustvom, u kojem između ostalog stoji da je čak dvaput nagrađen kao najbolji glumac u Turskoj, da su samo njemu ponudili šansu da postane novi negativac Kenan, bez drugih glumaca kao rezerve. Osim Bilingera, u drugoj sezoni svoju je priliku dobio i glumac Kıvanç Tatlıtuğ, kojem je pripala čast utjeloviti lik Sekiza, odmetnutog Ramizovog unuka i okorjelog ubojice koji radi za Kenana. S obzirom da je u domovini i izvan nje poznat po ulogama u serijama „Gumuš“ i „Strasti orijenta“, producenti ove serije odlučili su zgodnog Tatlıtuğa predstaviti publici u potpuno drugačijem svjetlu, kao kratko ošišanog i namrgođenog mladića čije je lice unakaženo velikim ožiljkom i kojem su smrt i ubojstva svakodnevica. Kako ne bi ispalo da su noviteti rezervirani samo za negativne likove, lijepa Berrak Tüzünataç prihvatila je odglumiti lik konobarice i Ezelove nove pomoćnice. Njezin dolazak u Ezelovu ekipu podržao je i Kenan Imirzalioglu, koji je prošle godine s njom glumio u filmu „Vražja zamka“, a turski mediji već nagađaju da se između njih dvoje stvorilo nešto više od prijateljstva.

Turska televizijska kuća ATV započela je s emitiranjem druge sezone u rujnu prošle godine, a svaka nova epizoda privlači sve više gledatelja. Kako se novi nastavci još uvijek snimaju na raznim lokacijama u Istanbulu, brojni prolaznici uspiju se nekako ugurati na set kako bi se fotografirali sa zvijezdama iz serije i, kasnije se pohvaliti objavljivanjem fotografija na internetu. U prosincu prošle godine produkcijska kuća „Ay Yapim“ pohvalila se zavidnim uspjehom koji je serija ostvarila. Zbog brojnih nagrada, izvanredne glume i kvalitetne produkcije, seriju „Ezel“ otkupile su televizijske kuće iz Grčke, Bugarske, Rumunjske, Srbije, Makedonije i Slovenije, a očekuje se da će se uskoro probiti i u ostale države Europske unije te u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nova, druga sezona obiluje mnogim, još zanimljivijim zapletima koji će potaknuti povratak starog i moćnog Ramizovog neprijatelja u grad. Ovoga puta Ezelov životni put će se podijeliti, s jedne strane će ga čekati ujak Ramiz kao predstavnik dobrote, a s druge Kenan kao utjelovljenje podmuklog vraga. I dok će svi očekivati da se Ezel prikloni jednom od njih, on će razmišljati o trećoj mogućnosti na koju nitko nije računao! Kojim putem će Ezel krenuti i što će ga sve spriječiti u potrazi za konačnom srećom, gledatelji RTL Televizije moći će doznati već sljedećeg ponedjeljka, 28. veljače u 20.55 sati.

16 misli o “Ezel – druga sezona”

  1. Ma na kraju je ezel usao u neki voz (vlak) sa ejsan i ona je tu umrla a on je popio otrov i zajedno sa njom umro
    PS:Ejsan je umrla jer ju je Dzengiz izbo nozem i doktori je nisu mogli spasiti dobila je unutrasnje krvarenje! :(

  2. Serija je extra, ali mi se kraj ne svidja, zadnje sam epizode gledala ali ne sve do kraja jer seriju presijecaju na pola, vidjela sam kako Dzengiz ubija Ejsan, Ezelu smjestio da on ode u zatvor zbog toga i onda su mi prekinuli, ostale su mi mozda 2-3 epizode :((( Tuzan kraj

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.