Robinson Crusoe

Roman Daniela Defoea objavljen davne 1719. godine govori o čovjeku koji je postao zarobljenik raja na zemlji. Ne propustite seriju ‘Robinson Crusoe’ od 8. ožujka u 20:45 na Doma TV-u

Robinson Crusoe

Ova televizijska adaptacija klasika književnosti romana Robinson Crusoe Daniela Defoea govori o avanturama i životu Crusoea. Serija donosi priču i o djetinjstvu mladog Crusoea, njegovo odrastanje u muškarca i formiranje u ambicioznog obiteljskog čovjeka. Zbog dugova, izdajničkih poslova njegovih obiteljskih suradnika i nestabilne političke klime, Crusoe se odlučuje za odlazak iz obiteljskog doma kako bi skinuo ljagu sa svog prezimena. Ostavljajući svoju obitelj, misleći da su u dobrim rukama, Crusoe igrom sudbine doživi brodolom te postane zarobljenik raja na otoku. Dok se bori za opstanak u divljini Robinson ni ne shvaća kakvu su sudbinu doživjeli njegovi najmiliji. Crusoe je priča o ljubavi i preživljavanju koja obiluje elementima akcije i avanture.

Robinson odluči otići na putovanje u Novi svijet kako bi pronašao blago i spasio svoj obiteljski posao od dugova. Da zaštiti budućnost svoje mlade obitelji i prelijepe žene Susannah, mladi Crusoe ih ostavlja pod budnim okom obiteljskog prijatelja i dobročinitelja Jeremiaha Blackthorna. U cijelu priču se tada uplete sudbina te Crusoe doživi brodolom i nađe se zarobljen na otoku koji nije ucrtan ni na jednoj zemljopisnoj karti. Oslanjajući se na svoju inteligenciju, Crusoe uspijeva preživjeti u neciviliziranim uvjetima te tamo stekne i novog prijatelja Petka – domoroca koji ga je spasio iz nemilosrdnih kandži kanibala. Robinson će tijekom svog boravka na otoku otkriti nevjerojatne stvari te doživjeti razne nezgode i avanture poput dolaska lovaca na blago, napad kanibala i egzotičnih ljepotica. Unatoč tome što je razdvojen od svoje obitelji i života koji je ranije poznavao, Robinsonova želja da se vrati svojoj supruzi i obitelji je iz dana u dan sve veća. U međuvremenu u Londonu, namjere zaštitnika njegove obitelji Blackthorna čini se ipak nisu bile tako časne kako je Crusoe mislio. Blackthorn se ujedinio sa Samuelom Tuffleyjem te na sve načine pokušava uništiti Crusoeovu obitelj i stečevinu. Pod pritiskom da zauzme strane, Susannah, uvjerena u činjenicu kako joj je voljeni suprug živ, biva protjerana, dok su djeca nasilno razdvojena od nje. Kada se Blackthorn uvjeri da je Crusoe još uvijek živ, kreće u lov kako bi dovršio ono što je započeo – uništenje obitelji Crusoe. Bez ikakve nade za napuštanjem otoka, Crusoe svim silama nastoji ostvariti svoj cilj, a taj je vratiti se kući svojoj ljubljenoj supruzi i vratiti čast svojem imenu.

Prva epizoda: Robinson Crusoe (Philip Winchester) napušta obitelj u potrazi za bogatstvom u Novom svijetu kako bi se riješio duga. Međutim, na brod se ukrcava ubojica, a Robinson se budi kao brodolomac na pustom otoku. Ondje spasi domoroca od kanibala i stekne doživotnog prijatelja. Zajedno se moraju boriti da prežive teške uvjete na otoku.

Uloge: Philip Winchester, Tongayi Chirisa, Joaquim de Almeida, Mia Maestro, Sam Neill, Anna Walton, Sean Bean

3 misli o “Robinson Crusoe”

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.