Sljedeći petak finale najgledanije serije u Hrvatskoj

Najgledanija serija u Hrvatskoj, turska drama ‘1001 noć’, uskoro se bliži svome kraju. Dugoočekivana posljednja epizoda u kojoj ćemo doznati je li sudbina i dalje naklonjena Onuru i Šeherezadi, emitirat će se u petak, 4. ožujka u 20:00 sati.

1001 noć: Onur i Šeherezada
1001 noć - finalna epizoda: 4. ožujka u 20 sati na RTL TV!

Nakon što je promijenila okolinu i posao, Šeherezada vjeruje da bi udajom za kolegu arhitekta, Engina, sreća napokon pokucala na njena vrata, iako njezin sin Kan, kao i mnogi gledatelji, i dalje navija za Onura koji još uvijek pati za ženom svog života. Otkad je Šeherezada otišla, Onur stalno razmišlja o njoj, ali zbog nezadovoljstva i neshvaćenosti traži utjehu u novim ljubavnim pothvatima koji ga uopće ne ispunjavaju. Niti njegovog najboljeg prijatelja, Kerema ne prati sreća otkada se doznalo da je varao suprugu sa zlobnom Edom. Zbog toga će Kerem donijeti iznenađujuću odluku o svojoj poziciji u Binjapiju, a Obiteljski sud će morati odlučiti o sudbini njegovog braka s Benu! I u kući Burhana Evlijaoglua događaju se čudni događaji. Nadide će se teško oporavljati od operacije jer će joj dodatne šokove priuštiti sin Kemal i njegov šogor Gani koji su se „uvalili“ u ozbiljne kockarske dugove. Zbog njihovih neočekivanih pothvata, Burhan će donijeti zaprepašćujuću odluku života!

Damska serija o neizmjernoj ljubavi između Onura i Šeherezade, njihovim ljubavnim, obiteljskim i poslovnim usponima i padovima, polako se bliži svom završetku. Iako se emitira još od kraja kolovoza prošle godine, seriji „1001 noć“ nije trebalo dugo da stekne tisuće obožavatelja diljem Hrvatske koji su svakog radnog dana uvečer u jednom dahu pratili što se događa u životima njihovih omiljenih likova. Sudeći prema podacima Agencije AGB Nielsen Research, svaku epizodu ove serije pratilo je preko 740 tisuća gledatelja, a zbog izuzetno visoke prosječne gledanosti od 17,8% u totalu populacije, „1001 noć“ postala je najgledanija strana serija u udarnom terminu u Hrvatskoj (2010./2011.). Što nas točno očekuje u posljednjoj, dvosatnoj epizodi popularne „Šeherezade“, gledatelji će doznati već slijedeći petak, 4. ožujka u 20.00 sati.

Ulomak iz knjige „Tisuću i jedna noć“, kojim završava serija:
„Postojao je vladar koji se spominje po imenu Šah Šehrijar. Jednog dana, vrativši se iz lova, vidio je ženu da ga sa slugama vara. Ne mogavši vjerovati svojim očima, on ubi svoju nevjernu ženu. Kada je o ženama riječ, on reče „Prijatelju, ne vjeruj ženama, smij se obećanjima njihovim.“ Šah Šehrijar vjerovao je da su žene nezahvalne i nevjerne duše, sve dok nije čuo za priče jedne mlade ljepotice.

Jednog dana, kćer vezira, Šeherezada, odlučila je spasiti mlade djevojke od Šaha Šehrijara. Zamolila je oca da je dade Šahu Šehrijaru, a on se složio. Došla je Šahu oblivena suzama, a od te noći on se više nije odvajao od nje. Svaku večer pričala mu je priče koje bi pred samo svitanje prekidala na najuzbudljivijem mjestu. Kada bi Šehrijar poželio još, ona bi mu rekla „Jako sam se umorila, sada moram spavati. Ako mi dozvoliš, nastavit ću priču sutra, i bit će sve uzbudljivije…“ Sljedeće večeri Šeherezada nastavi sa svojom čudesnom pričom i ponovno prekine na najzanimljivijem dijelu. Šah koji silno želi znati kraj priče, nije imao srca pogubiti mladu djevojku. Šeherezada mu je tako pričala priče točno tisuću i jednu noć.“

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.