Sutkinja Amy (Judging Amy)

Dirljiva obiteljska priča o tri naraštaja žena, koje zajedno žive i suočavaju svoje osobne i profesionalne dileme u vječno izazovnom životu, počela se emitirati od 3. ožujka na RTL Televiziji.

Sutkinja Amy
RTL Televizija, od četvrtka, 3. ožujka u 14.50 sati

Amy Gray (Amy Brenneman) je mlada majka lijepe djevojčice Lauren (Karle Warren), a iz New Yorka se vratila u rodno mjesto Hartford u Conneticutu nakon rastave braka. Odlučna u tome da započne nov život, Amy pristane raditi kao sutkinja u gradskom Sudu za maloljetnike, ali i živjeti sa svojeglavom majkom Maxine (Tyne Daly), socijalnom radnicom koja se svakodnevno bori za prava djece. Povratkom kući, Amy shvati da će morati ponovno uspostaviti normalan odnos s majkom, koji se nekako izgubio kada je otišla u New York, kao i to da će se sama morati boriti s pritiscima koje donosi život samohranog roditelja, ali i nova profesionalna karijera. Kako bi donosila pravilne odluke u svakom novom slučaju, poput davanja prava skrbništva ili što učiniti nakon brutalnih, fizičkih ili emotivnih povreda najmlađih, Amy se uvelike oslanja na svoj jak osjećaj za pravdu i potporu obitelji. Povratkom kući, ona polako obnavlja odnos i sa slobodoumnim bratom Vincentom (Dan Futterman), njegovom ukočenom suprugom Gillian (Jessica Tuck) i njenim konzervativnim bratom Peterom (Marcus Giamatti), dok u sudnici s njom radi pozornik Bruce Van Exel (Richard T. Jone) i činovnica Donna Kozlowski.

Serija „Sutkinja Amy“ utemeljena je na stvarnoj životnoj priči majke glavne glumice Amy Brenneman, Frederice S. Brenneman, koja je bila prva sutkinja Visokog suda u Connecticutu. Iako su joj i otac i brat odvjetnici, Amy je krenula glumačkim stopama čim se upisala na Harvard pa je nakon dugogodišnjeg nastupanja po Americi s dramskom skupinom, 1992. godine ostvarila svoju prvu uspješniju televizijsku ulogu u „Njujorškim plavcima“, iako je gledatelji najviše poznaju kao sutkinju Amy, za koju je Brenneman dobila po tri nominacije za Zlatni globus i Emmy, a glumila je i u kultnom filmu „Vrućina“ s Robertom DeNirom i Alom Pacinom. Amynu majku Maxine glumi Tyne Daly, glumica koja je zbog brojnih nastupa u televizijskim serijama i filmovima osvojila pet Emmyja, dok je za svoje kazališne nastupe nagrađena Tonyjem. Amynog brata utjelovio je Dan Futterman, američki glumac poznatiji iz serija „Seks i grad“ te „Homicide: Life on the street“, dok njezinog suradnika Brucea Van Exela glumi Richard T. Jones, Brennemanin kolega iz „Njujorških plavaca“. Ovu iznimnu glumačku ekipu okupila je Barbara Hall, televizijska producentica i scenaristica koja je u svojoj dugogodišnjoj karijeri osvojila brojne nagrade, među njima i za serije „Slučajni partneri“, „Chicago Hope“ i „Život na sjeveru“, ali i neizmjerne pozitivne kritike.

Žanr: dramska serija
Sezona: 1-6
Ukupno epizoda: 138
Trajanje: 45 min.
Godina: 2003.-2005.
Autori: Amy Brenneman, Bill D’Elia, John Tinker
Izvršna producentica: Barbara Hall
Uloge: Amy Brenneman, Tyne Daly, Dan Futterman, Richard T. Jones, Kevin Rahm, Marcus Giamatti, Jessica Tuck, Karle Warren, Jillian Armenante, Timothy Omundson

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.