Predstavljena Masterchef kuhinja

Masterchef pregaču dobilo je 50 natjecatelja, no samo njih 20 imat će privilegiju ući u Masterchef kuhinju koja je danas svoja vrata otvorila javnosti.

Masterchef
'Masterchef Hrvatska' počinje 21. ožujka na Novoj TV

Set novog reality showa Nove TV koji s emitiranjem kreće prvog dana proljeća predstavili su direktor programa Nove TV Siniša Svilan, članovi žirija Radovan Marčić, Tomislav Gretić i Mate Janković te voditeljica Jasna Nanut.
– Ovog proljeća možemo doslovno odgovoriti da smo skuhali pravi show. Kod izbora formata mi na Novoj TV težimo donijeti nešto novo svaki put, uvesti trend i mijenjati stvari. Pokazat ćemo da se talenti mogu pronaći i za štednjakom, a oni koji kuhaju sa strašću svako jelo mogu pretvoriti u umjetnost. Kažu da ljubav ide kroz želudac, a to je još jedan način na koji se želimo približiti svojim gledateljima. Ovaj je projekt u rukama jednako talentiranih televizijskih i gastronomskih profesionalaca. Dosad snimljeni kadrovi su, mogu bez lažne skromnosti reći vizualni artizam, a na sadržajnoj razini dramaturgija je ono zbog čega će hrvatski gledatelji pomaknuti večeru na 21h, od 21. ožujka kada krećemo na ekranu –izjavio je direktor programa Nove TV Siniša Svilan o novom showu Masterchef Hrvatska.

Nakon što se proglasi TOP 20 natjecatelja, natjecatelji će ući u Masterchef vilu. Ondje ćemo upoznati svih dvadeset natjecatelja koji započinju pravu avanturu i borbu za titulu prvog hrvatskog Masterchefa. Masterchef kuhinja mjesto je gdje će se odvijati prava bitka 20 kandidata koji su došli ostvariti svoje gastro snove te pobijediti u ovom jedinstvenom showu.
Na predstavljanju seta koji se sastoji od Masterchef kuhinje, smočnice, restorana, vinskog kutka te lounge bara Radovan Marčić je izjavio: “Kad su mi producenti ponudili sudjelovanje u ovom showu, nisam mogao ne pristati na priliku da širokoj publici prenesemo važnost uživanja u okusima i mirisima. Ono što svakodnevno imamo na tanjuru je važan dio života i ovim showom ćemo ga nastojati uljepšati.”

Osim Marčića žiri Masterchefa čine i dvojica vrhunskih majstora kuhinje Tomislav Gretić i Mate Janković koji su se također s velikim žarom raspričali o svojim ulogama u ovom jedinstvenom reality showu.
– Svaki kuhar pripremom jela hrani daje svoj potpis. Upravo to će se vidjeti u emisiji, da unatoč receptu nijedno jelo neće biti potpuno istog okusa ako ga spremaju različiti ljudi. U jelo unosite čitavog sebe, to je moja filozofija i drago mi je da je naši kandidati dijele – izjavio je Tomislav Gretić.

– Uz ljubav treba i strasti, treba gristi da se od kuhara-amatera postane izvrstan. Profesionalnost nije nedostižna, uz disciplinu, rad i trud može se postati vrhunski kuhar. Ali to je rad od 0-24. Naša je uloga upravo da to pokažemo kandidatima, da je ovo pravi posao u kojemu će biti stresa, znoja i zahtjeva – ususret startu showa izjavio je Mate Janković.

Voditeljica Jasna Nanut objasnila je koncept showa: “Drago mi je da su kritike u domeni žirija, pa se ja u ovom projektu mogu opustiti i zajedno s natjecateljima učiti, upijati i bodriti ih dok iz tjedna u tjedan postaju sve bolji kuhari. Kroz 13 tjedana Masterchef će proći audicijske emisije, selekciju najprije na 50 natjecatelja, zatim 20 te eliminacijski krug kroz koji ćemo dobiti prvog hrvatskog Masterchefa. Do te titule i pobjede vodit će ih niz zahtjevnih zadataka i izazova, utrke s vremenom, vlastitom kreativnošću i natjecateljskim duhom konkurencije s kojom moraju i surađivati u timu. Testirat će se njihova osjetila, vještine i domišljatost, a uz njih ćemo ispred ekrana proći malu školu kuhanja za velike majstore”.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.