Film Nekoć braća na RTL Televiziji

Dokumentarac o prijateljstvu Dražena Petrovića i Vlade Divca, ‘Nekoć braća’, u proljetnoj shemi RTL Televizije

Nekoć braća
Dokumentarni film Nekoć braća bit će prikazan u proljetnoj shemi RTL TV

Film ‘Nekoć braća’, snimljen u okviru renomirane televizijske kuće ESPN, koji priča priču o prijateljstvu dvojice ponajboljih košarkaša s ovih prostora, Dražena Petrovića i Vlade Divca, premijerno će biti prikazan u proljetnoj shemi RTL Televizije.

Pripovjedač u filmu je sam Divac, koji govori o svojim prvim košarkaškim koracima i generaciji koja je u to vrijeme rasla po jugoslavenskim klubovima.

Redatelj filma, Michael Tolajian, o filmu je rekao: “To je priča o prijateljstvu prekinutom zbog rata. Ti su ljudi bili bliski poput braće, ali država im se raspala, baš kao i njihov odnos koji je tada bio neodrživ. Draženovom smrću tragedija je postala još veća jer je problem postao nerješiv”.

O jugoslavenskoj košarci u filmu govore i neki drugi bivši igrači i treneri, uključujući Dina Rađu, Tonija Kukoča, Aleksandra Petrovića, Dušana Ivkovića, stručnjaka NBA lige, ali i Draženovu majku. Divac filmsku ekipu vodi na mjesta koja su obilježila njegovu karijeru, kao i mjesta koja su odigrala važnu ulogu u Draženovom životu. Priča paralelno prati situaciju u Jugoslaviji pred početak rata i uspone u karijerama ove dvojice velikana, njihov odnos tijekom rata pa sve do tragične Draženove smrti za koju je srpski košarkaš saznao gledajući televiziju.

Dio filma sniman je u Zagrebu, a Divac je, praćen televizijskom ekipom, posjetio Draženovu obitelj i položio cvijeće na njegov grob na Mirogoju.

Film ‘Nekoć braća’ prikazan je i na ovogodišnjem Zagreb Dox-u.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.