Zaštitnica svjedoka

Zaštitnica svjedoka (In Plain Sight)

Od producenata Emmyjem nagrađenih serija ‘Dr. Huff’ i ‘Dawson’s Creek’ dolazi nam uzbudljiva serija ‘Zaštitnica svjedoka’.

Zaštitnica svjedoka
Zaštitnica svjedoka - od subote, 02.04. u 22:50 h na HTV2

Odlučna i neumoljiva Mary Shannon (Mary McCormack) savezni je šerif tajnog ogranka Programa zaštite svjedoka. Njezin je zadatak briga o krunskim svjedocima koji su redom iskusni kriminalci, opsesivni lažljivci, lopovi, ubojice i samo ponekad nedužni promatrači. Da bi okolnosti bile još gore, uz stalan nadzor svjedoka treba uskladiti i brigu o svojoj disfunkcionalnoj obitelji.

Prva epizoda (02.04.2011.): Pred Mary Shannon razmjerno je jednostavan dan: uz pomoć svog partnera Marshalla Manna (F. Weller) mora preuzeti krunsku svjedokinju Tashu Turichevu i pomoći joj da se snađe u novoj životnoj okolini; mora se pobrinuti da joj povremeni dečko Raphael doveze neodgovornu sestru sa željezničkog kolodvora; te usto mora preživjeti rođendansku “zabavu iznenađenja” koju joj je organizirala muškarcima opsjednuta majka.

Međutim, kada Mary dozna da je ubijen maloljetni sin drugog svjedoka pod njezinim nadzorom, bivšeg plaćenog ubojice Frankieja Santora poznatog kao “Ludi Frankie”, njezini svi dobro pripremljeni planovi stavljeni su na čekanje. Mary se sada suočava s dvije nedoumice: je li Frankieja mlađeg ubio netko iz očeve prošlosti, što bi značilo da su bivše kolege Frankieja starijeg otkrili gdje se nalazi; i kako reći mafijaškom plaćenom ubojici da mu je ubijen sin jedinac. Kako bi spriječila Frankiejev pomahnitali osvetnički pohod kojim bi razotkrio svoj identitet, Mary ima 24 sata da pronađe i uhiti ubojicu te ipak stigne na vrijeme na svoju rođendansku zabavu.

Pred njom se nalaze i druge dnevne obaveze, osobne i profesionalne, koje bi bile znatno manje zahtjevne da Mary smije objasniti voljenima kakvim se to zapravo poslom bavi. Zbog sigurnosti svojih svjedoka, svoje obitelji i nje same nitko ne smije znati da radi kao savezni šerif WITSEC-a. Maryni bližnji misle da se bavi uručivanjem sudskih poziva, a Mary im ne smije reći da mora provesti cijeli dan istražujući umorstvo, domišljato opovrgavati sumnje lokalne policije da je žrtva bila uključena u WITSEC te riješiti zločin prije nego sve ode kvragu…

Uloge: Mary McCormack (Mary Shannon), Fred Weller (Marshall Mann), Nicole Hiltz (Brandi Shannon), Lesley Ann Warren (Jinx Shannon), Paul Ben-Victor (Stan McQueen), Cristián de la Fuente (Raphael Ramirez), Todd Williams (Detektiv Robert Dershowitz)
Scenarist: David Maples
Redatelj: Mark Piznarski

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.