Živa meta (Human Target)

Ljudi imaju tajne, a tajne mogu biti opasne. No nitko na kraju ne zaslužuje umrijeti.

Živa meta
Živa meta: od 13. travnja u 21 sat na Doma TV-u

Ovo je misao vodilja Christophera Chancea (Mark Valley), tajanstvenog sigurnosnog agenta. Kako bi pod svaku cijenu zaštitio život svog klijenta Christopher se vješto prerušava i preuzima brojne identitete te tako postaje živa meta umjesto svojih klijenata. Snimljena prema stripovskom predlošku ova serija nudi akciju te inteligentnu i uzbudljivu avanturu. Dovitljivog Christophera Chancea pokreće samo njemu poznata sila. Ovaj će siloviti antiheroj na veliko razočaranje svojih poprilično mračnih suradnika mijenjati svoje usluge za dobru bocu viskija, no ukoliko je nečiji život ugrožen to ipak s punim povjerenjem valja prepustiti Chanceu.

Uz Valleyja, zvijezde serije “Živa meta” koja je svoju premijeru u SAD-u imala 15. travnja ove godine su i Chi McBride poznat po ulogama u uspješnicama poput “Pushing Daisies”, “Bostonsko pravo” te “Dr. House” te Jackie Earle Haley koji je svoj glumački talent dokazao glumeći u serijama “Watchmen”, “Little Children” i “All the King’s Men”. U središtu radnje ove ultimativne akcijske drame je prije svega Chance. Kojim god ga imenom nazvali ovaj privatni stručnjak za osobnu sigurnost mari jedino za spašavanje života svojih klijenata. Ukoliko se pojavi neobična ili neizbježna opasnost koju je nemoguće riješiti ‘uobičajenim’ sredstvima zaštite, Chancev posao je da se potpuno integrira u situaciju i tako postane meta. Ukoliko, primjerice, nezadovoljni zaposlenik postane nasilan ili nestabilan te tako zaprijeti nekom važnom korporativnom menadžeru, Chance će postati nove oči i uši organizacije. Ukoliko predsjednik banke dobije dojavu o potencijalnoj opasnosti, Chance se pretvara u neprocjenjivo oružje, djelatnika bankara u svakom trenutku spremnog za napad. Iako će njega biti teško primijetiti, on će zapaziti baš sve oko sebe.

Chance sve to ne bi uspijevao bez pomoći svojih bliskih suradnika, poslovnog partnera Winstona (Chi McBride) te Guerrera (Jackie Earle Haley), koji će rado poslužiti kao dodatni prst na obaraču. Chance ne oklijeva već se stavlja direktno na vatrenu liniju u utrku s vremenom prije nego njegovom klijentu tog istog vremena ponestane. No teško je znati da li itko uistinu poznaje Chancea i koje to tajne leže zakopane u njegovoj prošlosti. Što to čovjeka može natjerati da sebe svjesno učini ljudskom metom?

Prošle godine “Živa meta” je zaradila i tri nominacije za nagradu EMMY (za najbolju naslovnu glazbu, najbolje grafičke elemente u seriji i izvedbe kaskadera).
Uz brojne gostujuće uloge u seriji će se pojaviti i Armand Assante.

Napomena: Seriju “Živa meta” već smo predstavili istim tekstom, i to 2. rujna prošle godine (uoči početka prikazivanja serije na Novoj TV, kad je ukinuta nakon samo nekoliko prvih epizoda), koji sada ponavljamo uz aktualne podatke.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.