Showtime ugovorio i drugu sezonu serije Obitelj Borgia

Obitelj Borgia se vraća u još jednoj sezoni! Naime, američki Showtime produžio je život ovoj kostimiranoj drami u kojoj glumi Jeremy Irons za još jednu sezonu sa ukupno 10 epizoda.

Obitelj Borgia
Obitelj Borgia: od lipnja 2011. na HBO Adria!

Serija, čiji je autor Neil Jordan, premijerno je prikazana na američkoj tv mreži Showtime ranije ovog mjeseca, a premijernu je epizodu gledalo 1.06 milijuna gledatelja, što je najveća gledanost neke dramske serije iz produkcije te kabelske televizije u posljednjih 7 godina. Ukupno je pilot epizodu gledalo 3.71 milijuna gledatelja, ako se u kalkulaciju uključe i reprize, video na zahtjev i PVR.

Nakon što je serija nakon premijere premještena u novi termin (sa 21:00 na 22:00 sata) gledanost je pala, no ona je u prosjeku (uključujući reprize i druge platforme) ostala ista pa je trenutno serija “Obitelj Borgia”, koja je smještena u vrijeme renesansne Italije, gledanija i od vrlo uspješnih “Tudora”.

Showtime je već naručio dodatne scenarije, koje će napisati Jordan. Produkcija druge sezone počet će na ljeto, a premijera će biti 2012. “Neil Jordan je pametno i vješto napravio priču o papinskoj obitelji iz 15-og stoljeća, za koju se može reći da vrlo lako stvara ovisnost”, rekao je predsjednik Showtime entertainmenta David Nevins.

“Druga je sezona svojevrsno odavanje počasti njegovoj nevjerojatnoj vještini kao autora i iznimnoj glumačkoj postavi koju predvodi Jeremy Irons zbog čega se ova serija savršeno uklapa među ostale naše kvalitetne programske sadržaje.”

Dobitnik nagrade Oscar Jeremy Irons utjelovljuje Rodriga Borgiu, lukavog i manipulativnog patrijarha obitelji Borgia koji je svoje carstvo izgradio na mitu, kupovanju i nasilju kako bi došao do papinstva. Na svom putu do toga obitelj Borgia počinit će doslovno svaki od sedam smrtnih grijeha, a i smislit će nekoliko vlastitih. Jordan će i dalje ostati izvršni producent i pisac te će ponovno režirati prve dvije epizode.

U drugoj će se sezoni Jordanu pridružiti pisac i redatelj David Leland (‘Združena braća’), koji će napisati scenarij za nekoliko epizoda te dvije i režirati. Druga sezona također će biti producirana u Kanadi, Irskoj i Mađarskoj.

Prva sezona “Obitelji Borgia” stiže na HBO u lipnju, pa ćemo ubrzo moći pratiti avanture te poznate obitelji.

Što ti misliš o ovom članku? Komentiraj!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.